Yaşam

Ege Üniversitesi’nde yükselme sınavı yapıldı

Ege Üniversitesi Çalışma Dairesi Başkanlığı ile Ölçme, Değerleme, Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde “Yükseköğretim Kurumlarının Yükseltilmesi ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” kararları doğrultusunda memur, şef ve şube müdürü kadrolarına terfi sınavı gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurumları Personeli”.

Ege Üniversitesi; Liyakat ve mesleki ilkeler çerçevesinde, hizmet gereksinimleri ve çalışan planlaması kapsamında, idari iş ve hizmet süreçlerinde görev alan çalışanlarının niteliklerini artırmaya devam etmektedir. Bu kapsamda terfi sınavı yapıldı. Sınav yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi. Sınavda başarılı olan adaylar yeni kadrolarına atandı.

Ege Üniversitesi’nin “Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek” temasıyla başta adını aldığı bölge olmak üzere her alanda Türkiye’ye değerli katkılar sağladığını belirten Rektör Prof. Üniversitemizde bürokratik süreçlerin azaltıldığı, hizmet ve analizlerin hızlandırıldığı, verimliliğin ve tasarrufun arttığı, sonuç odaklı ve insan odaklı bir yönetim sistemini hayata geçirdik. Bu sistemin en önemli kısmı idari çalışmalarımızdır. İdari insan kaynaklarımızın etkin ve verimli bir şekilde liyakate dayalı olarak değerlendirilmesini sağlamak amacıyla kurum içi eğitimler veriyor, mevzuat kapsamında sınavlar düzenliyoruz. Üniversitemiz bünyesinde görev yapan idari personel için; Memur, şef ve şube müdürü ekiplerine ‘Terfi ve Unvan Değişikliği’ sınavını gerçekleştirdik. Bu testle çalışanlarımızın potansiyelini değerlendiriyoruz. Çalışanlarımızın memnuniyetine, aidiyetine ve performans düzeyine büyük önem veriyoruz. Yükselme sınavında başarılı olarak yeni takımlarına ve unvanlarına başarıyla atanan çalışanlarımıza başarılar diliyorum. “Tam akredite öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin başarılarına emek ve gayretleriyle katkı sağlayan tüm idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi’nin meslek ve liyakat esasları çerçevesinde düzenlenen memur, şef ve şube müdürü ekiplerine yönelik sınavın yazılı kısmı, AB Eğitim Fakültesi AB Ölçme, Değerleme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirildi. Yazılı sınavın ardından gerçekleştirilen sözlü mülakat sınavı, AB Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Başarılı adaylar belirlendi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

serik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu