Ekonomi

Deutsche Bank: TL cinsinden tahviller 2024’ün en cazip yatırımı olacak

Deutsche Bank analistlerine göre lira cinsinden tahviller 2024 yılının en iyi yatırımı olabilir.

Christian Wietoska liderliğindeki analistler “Yapısal olarak yükseliş duruşuna dönmek için hâlâ birkaç ayımız var. TL tahvillerde 200-400 baz puanlık bir fiyat aralığı daha olacak. Bundan sonra bu tahviller yapısal perspektiften dolayı değer sunacak.”dedi.

Deutsche Bank, para politikasına müdahale gibi nedenlerle son yıllarda milyarlarca TL’lik çıkışın yaşandığı varlık sınıfında getiri bekleyen diğer kuruluşlar arasına katıldı. Geçtiğimiz ay JPMorgan stratejistleri, 10 yıllık lira cinsinden tahvil getirisinin adil fiyatını yüzde 35,7 civarında gördüklerini ve bu seviyeye ulaşılıncaya kadar, “Beklemeye devam edecekler”açıkladı.

Geçtiğimiz ay Merkez Bankası 5’inci toplantısında faiz oranını artırıp siyasi faiz oranını yüzde 35’e çıkarırken, bankaların devlet tahvili alma zorunluluğu da kaldırıldı.

Deutsche analistleri, enflasyonist baskıların, yüksek hacimli tahvil ihraçlarının ve en az 500 baz puanlık faiz artışının yıl sonuna kadar tahvillerde daha fazla değer kaybına yol açacağını belirtti.

Analistler ayrıca “Yüksek enflasyon, TL’de nominal değer kaybının kaçınılmaz olduğu anlamına geliyor ancak bu değer kaybının gelecek yıl ve sonrasında daha kademeli olmasını bekliyoruz.”değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu