Haber

Çinli Şirket Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı Geliştirdi

PEKİN, 24 Ocak (Xinhua) — Çinli bir kuruluş, yakında ticari kullanıma sunulacak sürdürülebilir bir havacılık yakıtı (SAF) geliştirdi. Science and Technology Daily gazetesine göre bu sürdürülebilir ürün, ülkede seri SAF üretimi için öncü bir adımı temsil ediyor.

Junheng Biyoloji, orta Çin’in Henan eyaletinde bulunan özel bir petrokimya kuruluşudur. İşletmenin genel müdürü Zhang Zhenhui, beş yıllık araştırma ve geliştirmenin ardından şirketin kendi geliştirdiği yeşil ve düşük karbonlu biyoyakıt teknolojisini kullanarak atık mutfak yağını başarıyla biyodizele ve sürdürülebilir havacılık yakıtına dönüştürdüğünü söyledi.

Sürdürülebilir havacılık yakıtı, biyolojik olarak üretilen yeşil jet yakıtının konvansiyonel yakıtla hassas oranlarda karıştırıldığı yeni bir havacılık yakıtıdır. Yakıt, yaşam döngüsü boyunca karbon emisyonlarını yüzde 80’e kadar azaltma potansiyeline sahip ve bu da onu geçerli bir yeşil havacılık gücü alternatifi haline getiriyor.

Çin Sivil Havacılık İdaresi’nden bir yetkili, “Junheng Biyoloji, yönetimden SAF için uçuşa elverişlilik onayı alan ilk Çin özel kuruluşudur” dedi.

Junheng Biyoloji şirketinin SAF üretimine katkısına dikkat çeken yetkili, şirketin yalnızca gelecekteki sürdürülebilir havacılık yakıtı tedarikini garanti etmekle kalmayıp, aynı zamanda sivil havacılığın yeşil kalkınma hedefine katkıda bulunmak için diğer özel işletmelere de çıta koyduğunu söyledi. sektör.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 2050 yılına kadar havacılıktaki karbon azaltımlarının yüzde 65’inin SAF kullanımı yoluyla gerçekleşeceğini öngörüyor. Sürdürülebilir havacılık yakıtındaki teknolojik atılımlar, küresel havacılığın düşük karbonlu dönüşümü için kritik bir yol oluşturacaktır.

saruhanliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu