Haber

Cezayir Ordusu: Filistin Davası Cezayir’in Temel Meselesidir

Cezayir ordusu, Filistin davasının Cezayir’in temel meselelerinden biri olduğunu ve Filistinliler tüm haklarını alana kadar bu davaya yönelik tutumlarının değişmeyeceğini belirtti.

Cezayir ordusunun resmi bülteni Al-Jaish Dergisi’nin Kasım sayısında, İsrail’in sürekli saldırılarına maruz kalan Filistin’de yaşanan olaylara ilişkin değerlendirme yazısı yayımlandı.

Makalede, 1988 yılında Yaser Arafat’ın Cezayir’de bağımsızlığını ilan ettiği Filistin devletini tanıyan ilk devletin Cezayir olduğuna dikkat çekilerek, şöyle denildi: “Filistin davası, Cezayir’in hem kamuoyu hem de devlet nezdindeki en temel sorunlarından biridir. seviyeler.” ifadeler kullanıldı.

İsrail’in sivil Filistin halkına karşı acımasız bir soykırım savaşı yürüttüğü vurgulanan makalede, “Bütün göstergeler ve gerçekler, Siyonist işgal rejiminin Filistin davasını tasfiye etme planı olduğunu doğruluyor.” Söylendi.

Yazıda, Filistinlilerin terörist olmadığına, haklarını ve vatanlarını koruduklarına dikkat çekilerek, “Filistinliler gasp edilen tüm haklarını geri alana kadar Cezayir’in bu davaya desteği değişmeyecek ve duruşu sabit kalacaktır.” Onun sözleri yer aldı.

Ayrıca makalede, sömürgeciliğe karşı mücadele eden Cezayir halkı gibi Filistin halkının da kendi topraklarında barış içinde yaşamaktan başka bir talebinin olmadığı kaydedildi.

haber-oguzeli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu