Haber

Bursa Büyükşehir’den Akıllı Şehir Akademisi

BURSA (İGFA) – Bursa’yı geleceğe hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, çağın gereği olarak teknolojinin tüm imkanlarını hizmetlere entegre ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayınladığı Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı rehberliğinde İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın aldığı hibe ile Bursa Akıllı Şehir Dönüşüm Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, Global Future Cities Programı kapsamında Dış İlişkiler ve Kalkınma, akıllı şehir dönüşüm çalışmalarına hız verdi. kesmiyor Bursa’nın kaynaklarından değer üreten daha yaşanabilir, yenilikçi, sürdürülebilir ve ulaşılabilir bir şehir olması yolunda değerli bir rehber olacak eylem planının yayımlanmasının ardından İnovasyon Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Bursa Akıllı Şehir Akademisi hayata geçiyor. kuruluyor.

Bursa Akıllı Şehir Akademisi ile akıllı şehir uygulamaları konusunda farkındalığın artırılması ve uygulamaların daha geniş kanallarda duyurulması hedefleniyor. Akademi kapsamında makul aralıklarla gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerde; Akıllı şehircilik nedir, Türkiye’den ve dünyadan örnekler, dijital dönüşüm, blockchain, büyük bilgi nedir, veri nasıl toplanır, akıllı şehir yönetiminde verinin önemi, toplanması, yorumlanması, proje ve fikirlere dönüştürülmesi işlenecektir. .

Bursa Akıllı Şehir Akademisi’nin tanıtımı 12 Aralık 2022 tarihinde saat 17:00’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda Bilgi Üniversitesi’nin kurucu ekibinde yer alan Next Academy Başkanı Levent Erden’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu