Ekonomi

Bitcoin’deki BRC-20 patlaması Lightning dahil tüm çözümleri devre dışı bırakıyor

Şanslı bir madenci yaklaşık 200 bin dolara 6.701 dolar bitcoin(BTC), Bitcoin ağındaki mevcut blok sübvansiyonu 6,25 BTC’yi aştı.

Geçen yılın sonlarında Ordinals, “yazıtlar” adı verilen NFT’leri tanıttı. Bunlar, Bitcoin’deki en küçük birim olan satoshis üzerine yazılabilen metin veya resimlere atıfta bulunuyordu. Ordinaller şu anda misli token BRC-20’leri basmak için de kullanılmaktadır.

Bu yeni belirteçler hızla popülerlik kazandı, ancak aynı zamanda daha yüksek maliyetlere de yol açtı.

Bitcoin’deki tıkanıklık, işlem hacmine göre en büyük blok zinciri olan bu ağda ölçekleme sorunları yarattı.

İşlem fiyatları yükseldikçe işlemi gerçekleştirmek için sıralar uzadı. Hal böyle olunca kullanıcılar ve borsalar alternatif ağları düşünmeye başladı. Ortada, Bitcoin işlemlerini daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek için tasarlanmış katman-2 ölçeklendirme çözümü var. Yıldırım AğıAyrıca birde şu var.

Reaktanlardan biri Adalet için Bitcoinkurucusu ve bitcoin eğitimleri veren kişidir. Anita Posch oldu. Posch, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bu olumsuz gelişmelerin arkasındaki sorun, kitlesel token basımıdır. Şu anda, bloklar BRC-20 işlemleriyle dolup taşmaktadır ve işlem fiyatları kabaca 20$’dır. 2022 yılı boyunca süreçlerin 1-2 dolar olduğu düşünüldüğünde yüzde 800’lük bir artış olduğu görülüyor.

Artan ücretler, Bitcoin ekosisteminde büyük sorunlar yaratıyor

Örneğin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance , fiyatların yanlış hesaplanması nedeniyle Bitcoin çekme işlemlerini geçici olarak durdurdu. Bu, Afrika ve Latin Amerika’da yaşayan birçok kullanıcının günlük ödemeleri için Bitcoin’e güvenmesine neden oldu.

Lightning Network tam olarak burada devreye giriyor. Lightning Network, birbirine bağlı bilgisayarların Bitcoin ödemelerini zincir dışı yönlendirmesine izin veren bir katman-2 çözümüdür. Bu sayede daha hızlı ve daha ucuz süreçler sağlanır.

Durum böyle olunca Binance, Bitcoin fiyatlarındaki ani artışı önlemek için Lightning’i entegre etme sürecinde olduğunu söyledi.

Ancak Lightning ayrıca bir ödeme kanalı oluşturmak için zincir üstü bir süreç gerektiriyor ve Posch, maliyetlerin fahiş olduğunu ve tek bir sürecin bile artık çoğu kişi için paha biçilmez olduğunu söylüyor.

Zincir üstü süreçleri kullanamayacağını belirten Posch, paylaşımına şunları ekliyor:

Posch’un bahsettiği Bitcoin’in sınırlarını zorlama teması, yani “Bitcoin’i kırmak”kripto’nun Twitter izleyicilerinde sıcak bir konu haline geliyor.

Aslında Posch, meme seven bilgisayar korsanlarının Bitcoin’in sınırlarını zorlamaktan keyif aldıklarını ima ediyor. Bazı Twitter kullanıcıları ise rastgele bir kanıt olmamasına rağmen BRC-20 standardının blok zincirine bir saldırı olduğunu söylüyor.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

haberhalfeti.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu