Haber

Bakan Tekin, Kahramanmaraş’ta Beşiktaş İlköğretim Okulu’nun açılışında konuştu. İfade

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat’ta yaşanan depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta derslik sayısının artırılması için çalışmalar yapıldığını belirterek, “İnşallah herhangi bir sorun yaşanmaz ise 10 bin 738 derslikte eğitime başlayacağız” dedi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kentte.” söz konusu.

Bakan Tekin, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki Beşiktaş İlköğretim Okulu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, yüzyılın felaketinin etkilerinin unutulmasına az da olsa katkı sağlayacak bir etkinlikte yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Bakan Tekin, hem kendisinin hem de diğer bakanların deprem bölgesini gündeminin ilk sırasına koyduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak depremin ilk anından bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan Tekin, şöyle konuştu:

“Depremin olduğu andan itibaren öğretmen arkadaşlarımız, bakanlık merkez teşkilatındaki arkadaşlarımız, il yöneticilerimiz hepsi işin içinde yer alarak katkı sağlamaya çalıştılar. Hastanelerde derslik kurulumundan açılışa kadar yüzlerce faaliyet gerçekleştirdik. 8’inci sınıf öğrencilerimizin Türkiye’nin her yerinde eğitimlerine devam edebilmeleri için kontenjanlar… Öğretmen atamalarında buradaki eksiklikleri tamamlamak, norm ihtiyacını karşılamak, pozitif ayrımcılıktan burada çalışan öğretmen arkadaşlarımızın sorunlarının çözümüne kadar elimizden geleni yaptık. Yaşam boyu süren etkinliklerden, ebeveynlerimizin vakit geçirmesine ve meslek edinmesine yardımcı olacak psikososyal destek birimlerine kadar “Aklınıza gelebilecek her alanda düzenlemeler yaptık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Her bakan kendi alanıyla ilgili olarak ilin durumunu 6 Şubat öncesinden daha iyi hale getirecek” talimatı verdiğini ve bakanlık olarak bu alanda çalıştıklarını belirten Tekin, 6 Şubat öncesinde şunları söyledi: Kahramanmaraş genelinde 1017 okulda çalıştılar. Toplamda 10 bin 133 derslik bulunduğunu hatırlattı.

Kahramanmaraş’ta deprem nedeniyle 97 okulun kullanılamaz hale geldiğini belirten Tekin, şöyle devam etti:

“Toplamda baktığımızda depremden sonra okulların açıldığı andan yani 6 Şubat’tan bu yana Kahramanmaraş’ta yaklaşık 8 bin 446 dersliğimiz mevcut. Depremde 2 bine yakın derslik eksikliği ile eğitim hayatı.Ancak geçtiğimiz dönemde yatırım programımıza dahil ettiğimiz, ihalesi başlamış, tamamlanan veya ihale süreci devam eden toplam derslik sayısı ancak 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başında tamamlamayı hedeflediğimiz rakam ise 2 bin 292. Tahmin edebileceğiniz gibi yıkılan ve hasar gören yeni yerleşim birimleri nedeniyle ihtiyaç doğdu.” Her yerde okullarımız yatırım programımıza dahil. Toplamda bir aksilik olmazsa, inşallah bir sorun çıkmazsa 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kentteki 10 bin 738 derslikte eğitime başlayacağız.”

“Önce yapma”

Bakan Tekin, attıkları her adımda paydaş aradıklarını, bu noktada en büyük paydaşların ebeveynler olduğunu belirtti.

Yapılan tüm bilimsel çalışmaların ebeveynlerin katkısının çok önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirten Tekin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Her toplantıda, her ortamda ailelerimizden eğitim sürecine ortak olmalarını istiyoruz. Bize destek olun. Siz destek vermezseniz eğitim sürecinde aldığımız tüm önlemlerin başarılı olma şansı yüzde 50’dir. . Çocuklarımızın ders çalışmasını istiyorsunuz. Okuma yazma alışkanlığının gelişmesini istiyorsunuz, başarılı olmalarını istiyorsunuz. Ya da dijital bağımlılığa sahip olmalarını istemiyorsunuz. Vereceğiniz örnek, alacağımız önlemler kadar etkili. Bu konuda okuma alışkanlığı kazanmalarını istiyorsanız ebeveynlerden çocuklarıyla birlikte evde kitap okumalarını rica ediyoruz. Çocuğunuzun telefon, televizyon ve sosyal medya bağımlılığından kurtulmasını istiyorsanız ondan kurtulun. Önce yapma, sen örnek ol, sonra çocuklarımızdan isteyelim. Tüm akademik çalışmalar ve bilimsel çalışmalar en iyi öğretim yönteminin göstererek ve yaşayarak öğretmek olduğunu söylüyor. Bu nedenle aileler değerli paydaşlarımızdan biridir.”

Spor kulüplerine çağrı

Bakan Tekin, sporKulüplerinin kamuoyunun en çok desteğini alan sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını, futbolcu ve yöneticilerin topluma örnek teşkil etmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Desteklerinden dolayı Beşiktaş’a teşekkür eden Tekin, “Beşiktaş’a bu okula verdiği emek ve katkının yanı sıra, Türkiye’de sportif yeteneklerin keşfedilmesine verdiği destek veya bundan sonra vereceği destek için de teşekkür ediyorum” dedi. Kulüp başkanlarımızdan bu tür hayır işlerine daha fazla destek vermelerini rica ediyoruz.” “Özellikle zaman ayırmalarını, kaynak ayırmalarını, emek harcamalarını rica ediyorum. Milli Eğitim Bakanı olarak bunu talep ediyorum. Çünkü eğitim ve öğretim sürecimizin paydaşlarından biri de sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu anlamda spor kulüpleri de birer varlıktır. kardeşlerimiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu