Haber

Bakan Soylu: “Cumhurbaşkanımız inşallah önümüzdeki günlerde güçlü bir müjdeyle Sakarya gazını milletimizin hizmetine sunacak”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda konuşan Soylu, “Cumhurbaşkanımız inşallah önümüzdeki günlerde güçlü bir müjdeyle Sakarya gazını milletimizin hizmetine sunar. Özgür ve özgür olmasaydık kendi kararlarımızı veremezdik. tabi ki bizim sistemimizde Sakarya gazı olmayacaktı.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği’nin Fatih’te bir otelde düzenlediği iftar programına katıldı.

İftarın ardından konukları selamlayarak konuşmasına başlayan Bakan Soylu, “Bugün Bulgaristan Türkümüzle, oradan göç etmiş ama orada bağları olan kardeşlerimizle bir aradayız. Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Soydaşlarımız, onları barındıran topraklardır, medeniyet coğrafyamızın birer parçasıdır.

Göç dalgasından bahseden Soylu, “Bugün Türkiye, Ortadoğu kaynaklı bir göç dalgasını 12 yıldır yönetiyor. Küresel dengesizliklerin tecrübesi, tarih boyunca yaşanan bu insanların dramı, sahip olduğu devlet gücüyle. 21 yıldır biriktirilen ve yine büyük bir liderlikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu bir gelenektir. O liderlikle büyük bir şefkatle yönetmiştir” dedi.

Bakan Soylu, terör konusuna da değinerek, “Kato Dağı’nı neredeyse herkesten daha iyi biliyorum. Bunu ilk kez burada çocuklarımız şehit olduğunda söylüyorum. yine bu çocukları şehit ediyorlar Allah bize oraları yaşatmasın.Öyle değil.Bugün Kato dağı temiz.PKK’lı terörist yok.Bugün Cudi ve Gabar’da ay yıldızlı bayrak dalgalanıyor.Şu anda 86 terörist kaldı. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 29 Ekim 2023’te Türkiye’nin dağlarına varacak.” Nesillerimize miras bırakacağız. Bu ülkenin dağlarında tek bir terörist kalmayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın sevindirici haberi olan Sakarya gazıyla ilgili de konuşan Bakan Soylu, “İnşallah Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde güçlü bir sesle Sakarya gazını milletimizin hizmetine sunar. Özgür ve özgür olmasaydık, yapamazdık. kendi topraklarımızı alalım tabi ki sistemimizde Sakarya gazı olmazdı Bugün insansız hava aracı yapıyoruz Bugün silahlı insansız hava aracı yapıyoruz Bugün Kızıl Elma yapıyoruz Bugün Akıncı yapıyoruz kendi hava aracımızı hazırlıyoruz. Muhalif uçağı Anadolu TCG gemisi çıktı İstanbullu vatandaşlarımız ziyaret ediyor Böyle bir şey yok çok güzel Sirkeci’de herkese açık 2 gün önce İmece uydusunu fırlattık.Uzaya fırlattık. Aynı zamanda dün tüm coğrafyamızın merkezi olan İstanbul’da finans merkezini hizmete açtık. Tüm finansal yatırımcılar, tüm bankalar, herkes orada olacak. Türkiye vites yükseltti” dedi.

Soylu konuşmasına şöyle devam etti: “Ben buraya kendi arabamızla geldim, TOGG’la geldim. Bu arabayı Türkiye’de yapmazlardı ama bugün bizim arabamız. Bizden sonraki nesillerin marka yaptıklarına inanıyoruz.” . Tayyip Erdoğan 1 markanın önünü açtı. Bir markayı hayata geçirdi. Gelecek nesiller çok marka yapacak çünkü onların özgüveni yerine geldi” diye konuştu.

Muhalefetin eleştirilerine de değinen Bakan Soylu, “Şehir hastanelerine itiraz ettiler. Bunları yapmayın dediler. Hala aynı şeyleri söylüyorlar. Şehir hastanelerimiz olmasaydı cenazemizi Amerika gibi morglara tıkardık. Amerika ve Avrupa’yı ilk kez bu şekilde yakaladık. İlk kez liderlerinin beceriksizliğiyle, “İlk kez marjinal ve aşırı gördüğümüz fikirlerin rafa kaldırıldığı bir durum yakaladık. Merkez onların yanında” dedi.

Aile yapımızı bozmaya çalışan güçlerle ilgili düşüncelerini dile getiren Soylu, “Birliğimizi diri tutan tek şey var. Aile yapısıdır. Bize nasıl terör dayattılar, nasıl döviz operasyonu yürüttüler?” Aynı zamanda aile yapımızı da yıkmak istiyorlar.Aile yapımızı düzelttiler.İnsanları cinsiyetsiz yapmaya çalışıyorlar. anlamadık mı? Bütün yabancı dizilerde onları cesaretlendiren, onları anlatan, normal olduklarından bahsetmeye çalışan bir anlayış gösteriyorlar.”

Son sözlerini aktaran Bakan Soylu, “Biz büyük bir ülkeyiz, büyük bir milletiz. Bu milletin mensubu olmaktan büyük onur duyuyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Böyle bir imkanım var çünkü bu yola geldik. ıssız bir yerde ve memleketimizin dertlerine dert oluyoruz.Hediyeniz için size şükranlarımı sunarım.Allah birinizi bin eylesin.Doğrudur biz bu milletin evladıyız.Yeter artık dünyaya söyleyecek bir şeyimiz olduğunu.

Programın ardından hatıra fotoğrafları çekildi. – İSTANBUL

tut-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu