Haber

Bahtiyar Zaynutdinov kimdir? Kaç yaşında, hangi yer?

Beşiktaş , uzun süredir gündemde olan Bakhtiyar Zaynutdinov transferini tamamladı. 25 yaşındaki Kazak futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzalandığı ve yıllık 1.2 milyon euro maaş verileceği iddia edilmişti. Zaynutdinov, Türkiye’deki yeni kurala göre yabancı oyuncu sayılmayacak. Peki Bakhtiyar Zaynutdinov kimdir? Kaç yaşında, hangi yer?

BAKHTİYAT ZAYNUTDİNOV KİMDİR?

Bahtiyar Batirjanuli Zaynutdinov, 2 Nisan 1998 doğumlu Kazak millî futbolcudur. Rusya Premier Ligi takımlarından CSKA Moskova’da forma giymektedir.

BAKHTİYET ZAYNUTDINOV HANGİ POZİSYONDA OYNUYOR?

Asıl mevkisi on numara ve orta saha olmasına rağmen sağ kanat, sol kanat, sağ bek, sol bek ve stoper mevkilerinde de oynayabiliyor.

BAKHTİYET ZAYNUTDINOV BEŞİKTAŞ’A GEÇECEK Mİ?

Rus basınından Sport 24’te yer alan habere göre, Beşiktaş 25 yaşındaki futbolcunun transferini tamamladığı belirtildi. Kazak futbolcunun Beşiktaş ile 4 yıllık sözleşme imzaladığı ve yıllık 1.2 milyon euro maaş alacağı kaydedildi.

Haberin detaylarında, Zaynutdinov’un Türkiye’deki yeni kurala göre yabancı oyuncu sayılmayacağı da belirtildi. Rus medyası daha önce Beşiktaş’ın bu transfer için CSKA Moskova’ya 5 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 15 pay vereceğini iddia etmişti.

BAKHTİYAT ZAYNUTDINOV KAÇ YAŞINDA?

Beşiktaş’ın transfer listesindeki isim 2 Nisan 1998’de doğdu.

Bahtiyar Zaynutdinov

BAKHTİYAT ZAYNUTDINOV HANGİ KADRODA OYNADI?

Futbola Taraz FK altyapısında başlayan Zaynutdinov, 2015 yılında A takıma yükselerek 31 Ekim’de Şahter’e 3-0 yenildikleri maçta A takımda ilk kez forma giydi ve yedek oyuncu oldu. . 3 Mart 2017 tarihinde Şahter ile oynanan ligin ilk hafta maçında yedek kulübesinden oyuna dahil oldu ve ilk resmi maçına çıktı. 29 Nisan’da Atyrau’ya 2-1 yenildikleri maçta kariyerinin ilk golünü kaydetti. Bu maçın ardından ilk 11’de başlayan ve normal formda on numara pozisyonda forma giyen Zaynutdinov, 7 gol kaydetti. 27 lig maçında 3 asist yaptı. Buradaki performansıyla 2017 yılında Kazakistan’ın en güzel genç futbolcusu seçilmiştir.

Astana

25 Kasım 2017’de FK Astana, Zaynutdinov ile sözleşme imzaladığını duyurdu. 11 Mart 2018 tarihinde Akjayik’i 3-0 mağlup ettikleri ilk hafta maçında Zaynutdinov oyuna yedi dakika kala girdi ve ilk maçında Astana adına forma giydi. 7 Nisan’da İrtış’ı 6-1 mağlup ettikleri karşılaşmada ilk kez ilk 11’den başladı ve hat-trick yaptı. İlk UEFA Avrupa Ligi maçını 4 Ekim’de Rennes’e karşı oynadı, takımının ilk golünü attı ve galibiyeti getirdi. Avrupa Ligleri’ndeki ilk asistini 8 Kasım’da Jablonec’i 2-1 mağlup ettikleri UEFA Avrupa Ligi maçında yaptı. Kazakistan Premyer-Liga’nın son üç maçında sol bek oynadı, gol attı ve bu süreçte asist yaptı. Zaynutdinov, Astana ile 2017-18 Kazakistan Ligi’ni kazandı ve kariyerindeki ilk kupasını kazandı.

Rostov

12 Ocak 2019’da Zaynutdinov, 115 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Rus kulübü Rostov’a transfer oldu. 3 Mart’ta Yenisey ile 1-1 berabere kaldıkları maçta 81. dakikada oyuna girerek ilk maçını oynadı. Devre arasında çoğunlukla yedek olarak kullanıldı ve bu dönemde forvet olarak da görev yaptı.

2019-20 sezonu başlamadan önce dizinden sakatlandı ve ligin ilk on maçında forma giyemedi. 28 Eylül 2019 tarihinde Dinamo Moskova’yı 3-0 mağlup ettikleri maçın son dakikalarında oyuna girerek skoru belirleyen golü kaydetti. Sağ kanatta görev aldı ve 26 Ekim’de Sochi’yi 2-0 mağlup ettikleri maçta Roman Eremenko’nun ikinci golüne asist yaptı. 8 Aralık’ta Spartak Moskova’yı 4-1 mağlup ettikleri maçta Zaynutdinov sol kanatta forma giydi ve iki gol kaydetti. goller attı ve maçın adamı seçildi. 15 Mart 2020 tarihinde Lokomotiv Moskova’ya 3-1 yenildikleri maçta kendisine yapılan hamle penaltıya neden oldu ve takım arkadaşı Ivelin Popov penaltıyı gole çevirdi. Bu maçın ardından Rusya’da ortaya çıkan COVID-19 salgını nedeniyle liglere üç ay süre verildi. 22 Temmuz 2020 tarihinde Zenit’e 2-1 yenildikleri ligin son maçında Zaynutdinov bir frikik golü kaydetti.

Bahtiyar Zaynutdinov

CSKA Moskova

25 Ağustos 2020 tarihinde 2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında CSKA Moskova’ya transfer olan Zaynutdinov, kulüple 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bir gün sonra ilk maçını Krasnodar ile 1-1 berabere kaldı. 3 Ekim’de Ural’ı 2-0 mağlup ettikleri maçta Zaynutdinov sol bek oynadı ve bir gol kaydetti. 2020-21 UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçını 22 Ekim’de Wolfsberger’e karşı oynadı ve Avrupa Ligi kümelerinde oynadığı tüm maçlarda 90 dakika ara verdi. 21 Şubat 2021’de Rusya Kupası Son 16 Turunda Nikola Vlašic’in SKA-Khabarovsk’a attığı golün asistini yaptı.

milli takım kariyeri

Mart 2018’de Zaynutdinov, Kazakistan milli takım teknik direktörü Stanimir Stoilov tarafından milli takıma çağrıldı. İlk maçını 23 Mart’ta Macaristan ile oynanan hazırlık maçında oynadı ve bir gol kaydetti. 6 Eylül 2018’de UEFA Uluslar Ligi’nde ilk resmi milli maçını Gürcistan’a karşı yaptı. 13 Ekim 2018’de UEFA Uluslar Ligi’nde Letonya ile oynadığı ilk resmi maçta golünü attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu