Teknoloji

Amazon, Binlerce Müşteri Yorumunu Tek Bir Paragrafta Özetleyen Yapay Zeka Özelliğini Tanıttı

Tüm dünyada yapay zeka çılgınlığı devam ederken bu konuda şirketlerden farklı adımlar geliyor. Bunlardan biri de Amazon’un bugün itibarıyla kullanıcılarına sunmaya başladığı farklı alışveriş özelliği.

Şimdilik yalnızca ABD’deki kullanıcılara sunulmaya başlandı Bu özellik, üretken yapay zekanın eserlerin düzgün olup olmadığını anlamasına olanak tanır. Peki bunu nasıl yapıyor? Kullanıcı yorumları ile.

AI, binlerce müşteri incelemesini tek bir paragrafta özetler

Şirketin bugün sunduğu yeni özellik, yapay zeka tarafından oluşturulan özetler. Bu özetler eserlerin Amazon.com’udur. binlerce veya yüzlerce kullanıcı yorumu tek bir paragrafta dönüşür. Bu paragrafta, kullanıcıların neyi sevip neyi sevmediğini gösterir.

Birkaç aydır test edilen AI ile geliştirilmiş özetler, Amazon’un taşınabilir uygulaması aracılığıyla ABD’de çok sayıda kullanıcının kullanımına sunuldu. Şimdilik az sayıda televizyon, kulaklık, tablet. seçili ürünlerdeÖzelliğin büyük ölçekte ne zaman yayınlanacağı belli değil.

Özetlerin kolay okunabilir bir formda hazırlandığı ekran görüntülerinde görülebiliyor. Ama genel olarak ölçekli çalışmalar olumlu yönler Olumsuz yönlerin az olduğu ve sona bırakıldığı göz ardı edilmemektedir. Ancak bu durum şu an için özetlerin genel olarak yüksek reytingli eserlerde yer almasından da kaynaklanıyor olabilir. Daha düşük reytingli işler söz konusu olduğunda, sistemin gerçekten işe yarayıp yaramayacağı daha kolay anlaşılır.

Öte yandan, Amazon sadece onaylanmış satın alımlardan Gelen yorumların özetlerde yer alacağını belirtti. Bunun nedeni ise sahte yorumların önüne geçmektir.

Müşteri yorumlarını yapay zeka ile özetlemenin kullanıcıların işini kolaylaştırabileceğini söylemek mümkün. Ancak firmaların asıl amacının eser satmak olduğunu düşündüğümüzde bu usul özetlerinin ne kadar sağlam olacağı büyük soru işaretidir.

soma-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu