Haber

Ankara Keçiören Belediyesi Türkmen Şehitleri Anma Programı düzenledi

Ankara Keçiören Belediyesi, 16 Ocak 1980’de Irak’ta şehit düşen Türkmen liderleri anısına ‘Türkmen Şehitleri Günü Anma Programı’ düzenledi.

Keçiören Belediyesi ‘Türkmen Şehitleri Anma Programı’ düzenledi. 16 Ocak 1980’de Irak’ta şehit düşen Türkmen liderlerinin anısına düzenlenen program, ilçedeki Kerkük Park’ta gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Saddam Hüseyin döneminde 16 Ocak 1980’de idam edilerek şehit edilen kahramanlarımız ve yiğitlerimiz Necdet Koçak, Abdullah Abdurrahman, Adil Şerif ve Rıza Demirci’nin anısına düzenlediğimiz anma programına hoş geldiniz. onların kendi kültürlerini yaşatma mücadelesidir.Rabbim bir ayetinde şöyle buyuruyor: ‘Allah, zalimleri ve zulmedenleri sevmez.’ Bildiğiniz gibi Saddam Hüseyin de idam edildi.”

Türkmen Şehitlerini Anma Programına Keçiören İlçe Başkanı Kadir Karapınar, MHP Keçiören İlçe Başkanı Metin Bayrakçı, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Lideri Saliha Küçüker, Dünya Türk Gençlik Birliği Genel Lideri Ersin Hoş, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Kutluhan Yayçılı, KKTC Eğitim katıldı. ve Kültür Ataşesi Bünyamin. Merhametsiz ve Ahmet Arslan, TİKA temsilcileri, Ankara’da yaşayan Türkmenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ankara’da yaşayan Türkmenler ve vatandaşlar katıldı.

Anma programının ardından Türkmen Şehitleri Anıtı’na çelenk ve karanfiller bırakıldı, şehitler için dualar edildi. – ANKARA

haber-foca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu