Haber

Ailesini depremde kaybetmiş: Kendi imkanlarım ile gömdüm, altısını da inekleri beslediğim yem torbasına koydum…

M Araş’ta 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin üzerinden 16 gün geçti.

Maraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba köyünde yaşayan Mehmet Bolat, depremde 7 yakınını kaybetti. Oğlunun yaşadığı evin harabe halinde olduğunu ve kendi çabalarıyla 4 kişinin cansız bedenini enkazdan çıkardıklarını belirten Bolat, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Biri ‘Bakan’ dedi, üçü de ‘Ben milletvekiliyim’ dediler, gelip yanıma oturdular ‘Neye ihtiyacınız var’ dediler. Hiçbir şeye ihtiyacım yok. İnsanlar yemeğimizi verdiler, getirdiler.’ ‘Başka ne?’ ‘Odun yok, kömür yok’ dedim. “Düzce’den iki TIR yüklendi” dedi. Beş gün önce. Burada da konumlarını verdiler. Beş gün geçti Düzce’den daha çok tır gelecek. Milletvekilleri öyle diyor. 7 cenazem var. Önümdeki evde 6 ceset var. Üstünde evin 5 cenazesi var… Bizim durumumuz bu… Devlet bize henüz gelmedi.”

‘HÜKÜMETİN İŞLETMECİSİ KOVAYI TESLİM ETMİYOR’

Enkazları aramak için kova bulduklarını anlatan Bolat, “Bir gün sonra birini kucağındaki çocukla çıkardılar. Bir gün sonra oğlumu ve bir çocuğu çıkardılar. Devletin kovası çıkmadı. Operatör de gelmedi, daha bize sormadı bile, “Benim bildiğim bu kadar. Kimse kefen vermedi. Kimse bir damla su vermedi. O günden beri kendi gücümüzle yaşıyoruz. İnsanlar bize yardım ediyor. Devlet bize ‘Siz ne yapıyorsunuz?

‘İNEKLERİ BESLEDİĞİM YEM ÇANTASINA KOYDUM VE 6’SINI KOYDUM…’

Mehmet Bolat’ın kardeşi Servet Bolat, kardeşinin ailesinin depremde yanarak can verdiğini söyledi. Kendilerine ceset torbası verilmediğini belirten Bolat, şu ifadeleri kullandı:

“Kül oldu gitti. Altı tanesini bir torbaya koydum, kendi imkanlarım ile kesikleri gömdüm, başka kimse yok, hepsi gitti… Ocak devriliyor, mesken yanıyor. içinden çıkamadı çocuklar abi gelin hepsi gitti birini çıkarabildik diğerleri gözümüzün önünde.. “Bir damla su yoktu. Su olsaydı, onu kurtarma şansımız yüzde 100 olurdu. Ne yapmalıyım? Bir mesken oldu, bir havlama oldu, hepsi gitti. Yem torbalarına gömdük. Ceset torbası vermedik. Türkoğlu Dr. Kemal Beyazıt Devlet Hastanesi. Altısını da yem torbasına koyup kendi ellerimle gömdüm.”

Komşusunun çocuğunun da enkazdan çıkarıldığını anlatan Bolat, “Hastaneye götürdüler, cesedini bulamıyorlar, hayatta da değil. Etila Lider, Nurdağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çocuk yok…” ( HABER MERKEZİ)

payas-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu