Haber

Ahmet Özal’dan ‘pazar’ iddiası: 200 TL’ye imza atıyorlar

“Oyumuz yüzde 25” diyen Türkiye İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal, bugüne kadar 1361 imza toplayarak 100 binin gerisine düştü. Özal, bazı partilerin otobüse binerek adaya imza attırdığını öne sürerek, “Bazı adamlar seçim kurullarının önünde oluştu. 200 lira verin imzalayayım. Bu iş çadır tiyatrosuna döndü.”

‘ORASI ÇADIR TİYATROSUNA DÖNÜŞTÜ’

Haberler.com’a konuşan Ahmet Özal, imza toplama işleminin oylamayla alakası olmadığını söyledi. Paranın imzalandığını öne süren Özal, “2 bin olsun, 3 bin olsun fark etmez. Bunun oyla alakası yok. Hemen seçim kurullarına gidin. Örnek veriyorum. Malatya’da seçim kurulu var.” 40 kilometre ötede kimseyi götüremezsiniz oraya millet görüyor seçim kurullarının nerede olduğunu bilmiyor o bilmiyor araç lazım seçim kurullarının önünde birileri oluşmuş 200 lira ver ben gideyim ‘İmzalayacağım’. Bu iş çadır tiyatrosuna döndü. Normalde bunun e-devlet üzerinden yapılması gerekirdi, onu da yapmadılar” dedi.

‘İMZA PAZARI’

İmza pazarının oluşmaya başladığını savunan Özal, “İsim vermek istemiyorum. İnternette herkes görüyor ki bazı büyük partilerin, bazı adayların imzalarını destekliyorlar. Arabaları dolduruyorlar, kendi ekipleri gidiyor ve gidiyor.” Biz oraya imza atmadık. Biz öyle işlere girmedik. Bu çok normal çünkü biz girmedik. Bu da çok normal. Arkadaşlar, tanıdıklar. Bu işler artık piyasada. Bir pazar oluştu. Bir imza pazarı oluştu” dedi.

‘PARTİ MİKTARLARI OTOBÜS’

Özal, “E-devlet kolay bir iş. Biz artık her şeyi e-devletten yapıyoruz. Milleti neden sürükleyesiniz, 50 kilometre uzağa götüresiniz? Mümkün değil, yapamazsınız. Ama partiler otobüs araba alıyor. parayla.” dedi.

“40 KİLOMETREDEN ADAM ALAMAZSINIZ”

“Hayal kırıklığına uğradın mı?” sorusuna Özal, “Hayır. Bunları internette gördükten sonra alakası yok. Seçimle imza atmanızın alakası yok. Mesela ben 150 bin oy aldım ve milletvekili seçildim.” Malatya’da milletvekili ama Malatya’da 40 kilometre öteden adam alamazsınız.”

İNCE VE OĞAN 100 BİN İMZA TOPLADI

Seçmenlerin Cumhurbaşkanı adayı olacağı isimlerin imza toplama süreci devam ederken, son aşamaya gelindi. Şimdiye kadar 11 isimden sadece Muharrem İnce ve Sinan Oğan 100 bin imzayı geçerek cumhurbaşkanı adayı olabildiler.

sincanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu