Ekonomi

ABD anketinde Biden’ın adaylık için “çok yaşlı” olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 73

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin dün sonuçları yayımladığı ankete katılanların yüzde 73’ü, Biden’ın yaşıyla ilgili kaygılarını paylaşarak onun ikinci dönem için “çok yaşlı” olduğunu düşündüklerini, hatta ikinci dönem için “çok yaşlı” olduğunu düşündüklerini dile getirdi. ancak eski başkan Donald Trump ve Biden’ın yaşları nispeten yakındı.

Katılımcıların yüzde 47’si 77 yaşındaki eski ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili benzer endişeleri paylaştı.

Ankete göre daha fazla seçmen Trump’ın başkanlığı döneminde Biden’dan daha başarılı olduğunu düşündüğünü belirtti. Ankete katılanların yüzde 51’inin Trump’ı daha başarılı bulduğunu belirten ankette, Biden için de aynı şeyi düşünenlerin oranı yüzde 40’ta kaldı.

Biden yeniden seçilirse kaç yaşında olacak?

“Amerikan tarihinin en yaşlı başkanı” olarak kaydedilen ve önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık yarışına da aday olan Biden, yeniden seçilmesi halinde 82 yaşında göreve başlayacak, görev süresi bittiğinde ise 86 yaşında olacak.

Biden’ın Cumhuriyetçi Parti’deki en popüler rakibi Trump, Haziran ayında 77 yaşına girdi. Bu, Trump seçildiği takdirde 78 yaşında ikinci kez lider olacağı ve görev süresinin 82 yaşında sona ereceği anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu