Haber

4 şirket en son anket sonuçlarını açıkladı! İkinci cinsiyetten günler önce çarpıcı oranlar

ANAR anket şirketi, Cumhurbaşkanlığı 2. Cinsiyet Seçmen Eğilimleri Araştırması’nı yayınladı. ” 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde oyunuzu hangi adaya verirsiniz?Ankette lider Recep Tayyip Erdoğan’ın sorusu nerede? yüzde 53,4Yediler tablosunun adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 46,6sol.

 

ANAR Araştırma’nın anket formuna ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Araştırma 23-24 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında CATI (Computer Assisted Telephone Questionnaire) yöntemi kullanılarak yapılmıştır.

Çalışmanın örneklem büyüklüğü 6010’dur. Örneklem büyüklüğü %95 güven düzeyinde olup +-1,26 hata payı ile hesaplanmıştır.

NUTS-2 düzeyinde 26 bölgeyi temsil eden 26 ilde gerçekleştirilen araştırmada cinsiyet, yaş ve parti kotaları uygulanmıştır.

Araştırma yerli seçmenleri kapsıyor. Yurtdışı seçmenler dahil değildir. Kararsızlar dağıldı.”

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi ise 26 ilde yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara şu soruyu sordu: “28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci cinsiyet seçimlerinde oyunuzu hangi adaya vermeyi düşünüyorsunuz?”soruyu yöneltti.

Ankete göre; Kararsız seçmenlerin dağıtılmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu yüzde 53,4, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu ise yüzde 46,6 oldu.

26 İLDE 2 BİN 184 KİŞİYLE YAPILDI

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi 19-24 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Denizli, Burdur, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun. Trabzon, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Van, Elazığ ve Mardin olmak üzere toplam 26 ilde 18 yaş ve üzeri 2 bin 184 kişi vatandaşlara “Cumhurbaşkanlığı ikinci turda hangi adaya oy vermeyi düşünüyorsunuz” diye sordu. Seçimler 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak mı?” soruyu yöneltti.

ERDOĞAN %53,4 KILIÇDAROĞLU %46,6

Farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik kümelere mensup, yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına bağlı kalarak yapılan araştırmalarda, veri denetimleri ve bilgisayar analizleri sonrasında kararsız kalmaktadırlar. Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 53,4 ve yüzde 46,6 oldu.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNE KADAR 2. SEÇİMDE HANGİ ADAYLARA OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ? (İSTENMEYENLER DAĞITILDIKTAN SONRA)

Recep Tayyip Erdoğan: %53,4
Kemal Kılıçdaroğlu: %46,6

KONDA ARAŞTIRMASININ SON ANKETİ

Bilindiği gibi muhalefet anket şirketi ‘KONDA Araştırma’, 14 Mayıs seçimlerine kadar geçen sürede, birinci tur seçimlerden çok uzak rakamları içeren anketin sonuçlarını yayınlamıştı.

KONDA Araştırması da 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 52,7 oyla Kılıçdaroğlu’nun önünde olduğunu gösteriyor. son anket sonuçlarını yayınladı.

KONDA’nın 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde yaptığı ankete göre; Merkez dahil 34 ilin 108 ilçesine bağlı 154 mahalle ve köyde 3607 kişiyle evlerinde yüz yüze görüşmeler yapıldı.

Firmanın verdiği bilgilere göre; Araştırma aynı zamanda Türkiye’nin 18 yaş üstü yetişkin nüfusunu temsil edecek olan yerli seçmenin saha çalışması sırasındaki siyasi eğilimlerini de yansıtmaktadır.

ANKET ÇALIŞMASININ YAPILDIĞI İLLER

Araştırma kapsamında ziyaret edilen iller: 

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

KONDA verilerine göre; Çalışmadaki hata payı yüzde 95 güven aralığında +/- 1,63 ve yüzde 99 güven aralığında +/- yüzde 2,15’tir.

SONUÇLAR DİKKAT ÇEKTİ

28 Mayıs seçimleri için 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılan anket sonuçlarına göre kararsız oyların dağıtılması halinde Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,7, Milletin cumhurbaşkanı adayı olacak. İttifak Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 47,3’ünü alacak.

İVEM ARAŞTIRMA SON ANKET SONUÇLARINI PAYLAŞIYOR

İvem Araştırma ayrıca 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tip Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 53,8 oyla kazanacağını, Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 46,2’de kalacağını açıkladı.


İvem Araştırma, “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması; 24 – 26 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında Türkiye genelinde 42 il, 176 ilçe ve temsilcilik düzeyinde tabakalı örnekleme ve atıf sistemi ile CATI (Computer Assisted Telephone Questionnaire) formülü ile 4.494 kişi ile görüşülmüştür. ANDKS (Türkiye Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) verilerine göre araştırmanın kusur oranı (%) +/- 2 olup 0,95 sınırları içindedir.TÜİK bilgilerine göre Türkiye temsilcisi Araştırmada yaş, SES (Sosyo-Ekonomik ve Demografik Durum) düzeyindedir.cinsiyet ve eğitim kriterleri esas alınmıştır.

KAYNAK: HABER7

gaziemirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu