Yaşam

Yalıdayız etkinlikleri Adab-ı Muaşeret ile devam ediyor

Gölcük Belediyesi Yalıdayız kültür-sanat etkinlikleri “Türkçeden Alafranga’ya: Adab-ı Muaşeret” konulu söyleşi ile devam edecek.

Gölcük Belediyesi kültür sanat etkinlikleri geçmişten geleceğe Anadolu kültürünün izlerini taşıyor. Bu kapsamda düzenlenen Yalıdayız kültür sanat etkinlikleri, “Türkçeden Alafranga’ya: Adab-ı Muaşeret” konulu söyleşi ile devam edecek. Osmanlı döneminde görgü kurallarını içeren bir konsept olan “Adab-ı Muaşeret” konulu söyleşi, 23 Haziran Cuma günü saat 19.30’da Değirmendere Konak Evleri Çini Evleri’nde yapılacak. Söyleşi, Türk toplumunda klasik değerlerin korunmasının ve güncel toplumsal sorunlarla uyum sağlanmasının önemini vurgulayacak.

 

NEZAKET KURALLARI GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Moderatörlüğünü Dr. Oğuz Polatel’in yaptığı söyleşide Doç. Fatma Tunç Yaşar’ın katılımcılara açıklamaları; Osmanlı dönemindeki nezaket kuralları hatırlatılarak, nezaket ücretleri hatırlatılacak ve günlük yaşamlarında uygulamaları teşvik edilecektir. Ayrıca etkinlik ile Anadolu kültürünün zenginlikleri gelecek nesillere aktarılacak.

 

ETKİNLİK ÜCRETSİZ ORGANİZE EDİLECEKTİR

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, hemşehrilerini ücretsiz etkinliğe davet etti. Etkinliklere katılmak isteyenler 0262 412 88 47 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ortakoy-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu