Haber

TÜKDES: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelere yeterli hizmeti vermiyor

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Güllü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal ilçelerdeki mahallelere yeterince hizmet vermediğini savunarak, gerekli çalışmaların yapılması çağrısında bulundu.

Dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında Güllü, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’na göre su, itfaiye, mezarlık, toplu ulaşım ve altyapı gibi hizmetlerin büyükşehir belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

2012 yılında yürürlüğe giren 6360 sayılı Kanun ile büyükşehirlerin il sınırları içindeki yerleşim yerlerinin “büyükşehir belediyesi hizmet alanı” olarak belirlendiğini hatırlatan Güllü, şöyle devam etti:

“Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bütçeden pay almasına ve orada yaşayan vatandaşlara yasal bir misyon yüklemesine rağmen yaklaşık 11 yıldır merkez dışındaki mahallelere yeterli hizmeti verememektedir. Merkezdeki mahalleler fazla değil. Buradaki mahallelerden farklı. Altyapı hizmetleri yetersiz, sokaklar, caddeler ve kaldırımlar bakımsız ve bakımsız. Eskişehir mahalleleri hizmetten mahrum, cadde ve sokaklar kir ve pasla kaplandı.”

Çözüm önerilerini sıralayan Güllü, şunları dile getirdi:

“Belediye hizmeti alamayan mahalle muhtarları ve hizmet alıcılar bu temel hizmetleri Büyükşehir Belediyesi ve ilgili ilçe belediyelerinden yazılı ve sözlü olarak talep etmelidir. Bu temel hizmetler, ilgili bakanlık veya yerinde Valilik tarafından, Büyükşehir Belediyesi’ne genel bütçeden verilecek ve bu hizmetlere karşılık gelen mali kaynak kesilerek, hizmetleri yapacak ilgili kuruma aktarılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu