Ekonomi

Trian Fon Yönetimi Disney yönetim kurulu için iki aday gösterdi

NEW YORK – Bir yatırım şirketi ve The Walt Disney Company’nin (NYSE: DIS) en büyük hissedarlarından biri olan Trian Fund Management, L.P., Nelson Peltz ve Jay Rasulo’yu Disney Yönetim Kurulu’na seçilmek üzere aday gösterdi. Adaylıklar, Trian’ın şirketin 3 Nisan’da yapılması planlanan Yıllık Hissedarlar Toplantısı öncesinde Disney’in görevdeki iki yöneticisinin yeniden seçilmesine aktif olarak karşı çıkmasıyla ortaya çıktı.

Trian, Disney’i “dünyayı yakma kampanyası” olarak tanımladığı ve kendi performans sorunlarından saptırdığı için eleştirdi. Disney’de 3,5 milyar doların üzerinde hissesi bulunan yatırım şirketi, Disney’in hisse senetlerinin, değiştirilmesini istediği iki yönetici olan Michael B.G. Froman ve Maria Elena Lagomasino’nun görev süreleri boyunca düşük performans gösterdiğini ileri sürüyor.

Trian, Disney’in hisse senetlerinin, Trian değişimi savunmaya başlayana kadar %20’den fazla düştüğünü ve şirketin hisse başına kazancının azaldığını iddia ediyor.

Disney’in iletişimine yanıt olarak Trian, kullanılan retorikle ilgili hayal kırıklığını dile getirdi ve bunun gerçek sorunlardan ve hesap verebilirlikten uzaklaştığını belirtti. Trian, 20 yıllık geçmişinde iki düzineden fazla halka açık şirketle çalışarak operasyonları iyileştirmeyi ve büyümeyi hedeflediğini vurguluyor.

Trian ayrıca Disney’in performansına ilişkin tasvirine de itiraz ederek, şirketin hisse senedi getirilerini seçici bir şekilde sunduğunu ve düşük performans dönemlerini atladığını öne sürüyor. Firma, Disney’in performansını daha geniş bir emsal grup yerine daha zayıf rakiplerle karşılaştırdığına işaret ediyor.

Ayrıca Trian, Disney’in şirketle mali bağı olan taraflardan aldığı kamuoyu desteklerinin güvenilirliğini sorguladı.

Yatırım şirketi, Fox’un satın alınması, medya marjlarındaki gerileme ve yönetici ücretleri de dahil olmak üzere Disney’in stratejik kararlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Trian, Peltz ve Rasulo gibi iddialı hedefler koymaya ve yönetimi sorumlu tutmaya kararlı yeni yönetim kurulu üyelerinin Disney’in performansını iyileştirmek için gerekli olduğuna inanıyor.

Bu makale Trian Fund Management, L.P.’nin basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu