Haber

TFF, Beşiktaş’ın “Ligden çekilen takımların maçları geçersiz sayılsın” teklifini reddetti: Maçlar tescillendi

Hatayspor ve Gaziantep FK’nın deprem nedeniyle ligden çekilmesinin ardından TFF, bu kadrolarla oynayacak takımlara 3 puan 3 gol ortalaması uygulanacağını açıkladı. Daha sonra Beşiktaş karara itiraz ederken, “Ligden çekilen takımların maçları geçersiz sayılsın.” talep edilmişti. Tartışmalara TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi nokta koydu.

“YARGIDAKİ KARAR AÇIKTIR”

TFF Lideri Büyükekşi yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz depremden hemen sonra 10 Şubat’ta yönetim kurulumuz karar aldı. Depremden etkilenen illerde ligden çekilmek isteyen kulüplerin taleplerini kabul ettik ve ilan ettik. Harika bir hal. Oynadıkları maçları kayıt altına aldık.” 0’a hükmen mağlup ilan edilme kararı aldık. O zamandan beri lig devam ediyor. Bu kulüpler 2022/23 döneminde oynayacakları maçlardan 3-0 mağlup ayrıldı. Ligden toplam 9 takım çekildi. Kalan alacaklarının tamamının vadesi gelmemiş olarak ödenmesine karar verdik.” dedi.

“OYNADIKLARI MAÇLAR SİLİNMEZ”

Büyükekşi ayrıca, “Yönetim kurulumuz bu kararı alırken kamuoyunda söylendiği gibi ani bir karar almadı. Özellikle ondan önceki uygulamalara baktık. İçtihat 30 yıldır şekillendi. 1989’da Samsunspor, sonra 1991 depreminde, ardından sel felaketinde.TFF yönetim kurulu ferdi sarsıntılarda hep aynı kararı almıştır.Kamuoyunda kafa karışıklığına mahal vermemek adına bir kadro olursa altını çizmek isterim. ligden rastgele bir şekilde çekilirse, diğer bahis sarsıntı olabilir, sonraki maçları otomatik olarak 3-0 hükmen mağlup sayılır.” Bu maçlar kayıtlıdır. Bu maçlarla ilgili kırmızı kartlar, sarı kartlar, ödemeler oldu. Asla olmadı. Önümüzdeki yıllarda da olmayacak.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu