Ekonomi

Tesla ilk çeyrek araç teslimatlarında yetersiz kaldı

Tesla Inc. (NASDAQ:TSLA) ilk çeyrekte beklenenden daha düşük araç teslimatı gerçekleştirdiğini, gelişmekte olan rakiplerinin ve köklü otomotiv şirketlerinin zorluklarıyla karşılaştığını bildirdi. Elektrikli araç üreticisi ayrıca eski modellerine yönelik talepte de azalma yaşadı.

Tesla, 31 Mart’ta sona eren ilk üç ayda yaklaşık 386.810 araç teslim etti. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre %20,2’lik bir düşüşü ve geçen yılın aynı dönemine göre %8,5’lik bir düşüşü temsil ediyor.

Analistler Tesla için daha yüksek teslimat rakamları öngörmüşlerdi. Visible Alpha’nın anketine katılan 18 analistin verilerine göre, Wall Street analistleri ortalama olarak şirketin 454.200 araç teslim etmesini bekliyordu.

Teslimatlardaki eksiklik, Tesla’nın hem elektrikli araç pazarına yeni girenlerle hem de elektrikli tekliflerini genişleten köklü otomobil üreticileriyle mücadele ettiği bir rekabet ortamında ortaya çıkıyor. Şirketin bir süredir piyasada olan mevcut elektrikli otomobil serisi, tüketici talebinde bir düşüş yaşıyor gibi görünüyor.

Tesla’nın teslimat rakamları, satış ve üretim operasyonları hakkında fikir verdiği için şirketin performansının yakından izlenen bir göstergesidir.

InvestingPro Analizleri

Tesla’nın son teslimat rakamları ışığında, şirketin mali sağlığı ve pazardaki konumunun analizi ek bir bağlam sunuyor. Tesla, 527,24 milyar dolarlık güçlü piyasa değeri ile otomobil endüstrisinde ağırlığını korumaktadır. Teslimat verilerine yansıyan zorluklara rağmen, Tesla’nın mali durumu, InvestingPro İpuçları’ndan birinde vurgulandığı gibi, borcundan daha ağır basan önemli bir nakit pozisyonu da dahil olmak üzere bazı güçlü yönleri ortaya koyuyor. Bu ipucu, Tesla’nın bilançosunda borçtan daha fazla nakit tuttuğunu ve bunun mevcut piyasa rüzgarlarını yönlendirmek için bir tampon sağladığını öne sürüyor.

Bununla birlikte, aynı InvestingPro İpuçları, 16 analistin önümüzdeki dönem için kazanç beklentilerini aşağı yönlü revize ettiğini ve bunun teslimat eksikliğine ve artan rekabete bir tepki olabileceğini de gösteriyor. Dahası, Tesla’nın hisse senedi, 3 aylık fiyat toplam getirisindeki %29,47’lik düşüşün de gösterdiği gibi, son üç ayda fiyatın önemli ölçüde düşmesiyle birlikte önemli bir dalgalanma yaşadı. Hisse senedinin son bir aydaki performansı da yatırımcı duyarlılığını yansıtıyor ve 1 aylık fiyat toplam getirisinde %13,53’lük bir düşüş görülüyor.

Şirketin F/K oranı 35,19 ile yakın vadeli kazanç büyümesine kıyasla yüksek bir değerlemeye işaret ederken, bir başka InvestingPro İpucuna göre Tesla’nın Otomobil sektöründe önemli bir oyuncu olmaya devam ettiğini belirtmek gerekir. Tesla’nın hisselerini değerlendirmeyi düşünen yatırımcılar için InvestingPro platformu, şirketin finansalları, pazardaki konumu ve gelecekteki görünümü hakkında kapsamlı bir analiz sağlayan toplam 22 InvestingPro İpucu sunuyor.

Tesla’nın finansal ölçümlerini daha derinlemesine incelemek ve özel bilgilere erişmek isteyenler, InvestingPro’da bir InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanabilir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu