Ekonomi

Teksas yargıcı yeni adil kredi kurallarını başlangıç tarihinden önce durdurdu

Teksas, Amarillo’daki bir federal yargıç, 1977 tarihli Topluma Yeniden Yatırım Yasası (CRA) kapsamında yeni güncellenen düzenlemelerin uygulanmasını durdurmak için bir ihtiyati tedbir kararı verdi. Biden yönetimi sırasında revize edilen bu düzenlemeler, kredi verenlerin düşük ve orta gelirli Amerikalılara kredi ve hizmet sağlama yükümlülüklerini genişletmeyi amaçlıyordu.

Eski Başkan Donald Trump tarafından atanan ABD Bölge Yargıcı Matthew Kacsmaryk, Amerikan Bankacılar Birliği ve ABD Ticaret Odası lehine karar verdi. Bu gruplar Pazartesi günü yürürlüğe girecek olan güncellenmiş kurallara itiraz eden bir dava açmışlardı. Yeni düzenlemelerin 1977 tarihli yasanın kapsamını aştığını ileri sürmüşlerdi.

Güncellenen kurallar Federal Reserve, Federal Deposit Insurance Corporation ve Office of the Comptroller of the Currency tarafından geçen yıl uygulamaya konmuştu. CRA’yı, online bankacılık ve fiziksel banka şubelerinin azalan varlığı da dahil olmak üzere modern bankacılık uygulamalarına uyarlamayı amaçlıyorlardı. Değişiklikler, kredi verenlerin yalnızca fiziksel şubelerinin bulunduğu bölgelere değil, aynı zamanda önemli perakende krediler verdikleri diğer bölgelere de hizmet vermelerini gerektirecekti.

Ancak Yargıç Kacsmaryk, yeni kuralların CRA’nın erişim alanını yasal olarak izin verilenin ötesine genişlettiği konusunda davacılarla aynı fikirdeydi. Tarihsel olarak, düzenleyici kurumların değerlendirmelerini bankaların mevduat kabul tesislerini çevreleyen alanlarla sınırlandırdıklarını belirtti. Davaya müdahil olan kurumlar ve ticari gruplar karar hakkında yorum yapmadı.

Kacsmaryk, Başkan Joe Biden’ın yönetimi altındaki federal politikalara meydan okuyan davaları karara bağlamasıyla tanınıyor. Mahkemesi muhafazakar davacılar için tercih edilen bir yer. Geçen yıl kürtaj hapı mifepristonun onayını askıya almasıyla ulusal çapta dikkatleri üzerine çeken Kacsmaryk’in bu kararı halen ABD Yüksek Mahkemesi tarafından değerlendiriliyor.

ABD Yargı Konferansı kısa bir süre önce tek yargıçlı mahkemelerde “yargıç alışverişini” önlemek için bir politika benimseyerek yasalara meydan okuyan davaların yargıçlara rastgele atanmasını sağladı. Bu hamle, davacıların yargıçların algılanan sempatilerine dayanarak mahkemeleri seçmelerine ilişkin endişeleri gidermeyi amaçlıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu