Teknoloji

TEKNOFEST Helikopter Tasarım Yarışması başvuruları devam ediyor!

Arama kurtarmadan lojistiğe, ulaştırmadan keşif ve gözetlemeye kadar pek çok alanda hizmet veren helikopterler, günümüzün vazgeçilmez hava aracı olarak üstün avantajlar sağlıyor. Helikopterlerin benzersiz rolleri ve misyonları göz önüne alındığında, hem operasyonel hem de tasarım düzeyindeki mühendislik faaliyetlerinin değeri her geçen gün artmaktadır.

Bu kapsamda TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında TUSAŞ’ın düzenlediği Helikopter Tasarım Yarışması’nda öğrenciler, helikopter sisteminin operasyonel ihtiyaçlarını belirleyerek kavramsal tasarım aşamaları geliştirme becerisi kazanıyor.

Helikopter Tasarım Yarışması’nda yarışmacıların önümüzdeki 20 ila 40 yıl içinde yolcu ve/veya kargo taşıma gereksinimlerini karşılayacak operasyonel yeteneklere sahip, dikey uçuş yapabilen bir rotorlu araç veya uçak sisteminin kavramsal tasarımını oluşturmaları bekleniyor.

Yarışmacıların ayrıca tasarladıkları bu aracın nihai tasarımını, üretimini, pazarlamasını ve servisini sağlayacak kurumsal iş planı hazırlamaları da isteniyor.

ÖDÜLLER AÇIKLANDI!

Yarışmaya lisans ve lisansüstü üniversite öğrencileri ile üniversite mezunları bireysel veya takım halinde katılabilirler.

Tasarımda hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak bu ayrıcalıklı yarışmada birincilik ödülü 100 bin TL, ikincilik ödülü 80 bin TL, üçüncülük ödülü ise 60 bin TL.

KAYNAK: HABER7

gonen-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu