Ekonomi

Tarsus Belediyesi’nde İşçilere Yüzde 75 Zam

Mersin Tarsus Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi süreci tamamlandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle Tarsus Belediyesi’nde 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında ve İMAR Limited Şirketinde çalışan personelin maaşlarına yüzde 75 oranında zam yapıldı. Bu kapsamda en düşük işçi maaşı ise “26 bin 300 TL” oldu.

Tarsus Belediyesi’nde çalışan personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile sendika yetkilileri arasında anlaşma sağlandı. Tarsus Belediyesi’nde DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesi ile Tarsus Belediyesi ve İMAR Limited Şirketi bünyesinde çalışan çalışanların maaşlarına yüzde 75 oranında zam yapıldı.

Asgari maaş 26 bin 300 TL

Anlaşmanın ardından Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, sosyal medya üzerinden işçilere yüzde 75 zam müjdesini verdi. Türkiye’de taban fiyatın 17 bin 2 lira olarak belirlenmesinin ardından çalışanların maaşlarına zam yapılması için harekete geçtiklerini belirten Önder Bozdoğan, DİSK’e bağlı Genel İşçi Sendikası ile imzalanan toplu sözleşmeyle, çalışan işçilerin asgari maaşının Tarsus Belediyesi 26 bin 300 TL. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından imzalanan sözleşmeye göre, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapan belediye çalışanları; Eş yardımı, çocuk yardımı, sorumluluk ve pozisyon farkı hariç yıl içinde alacakları asgari maaş 26 bin 300 TL oldu.

“Her zaman işçilerimizin yanındayız”

Müjdeyi sosyal medya hesaplarından duyuran Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Tarsus Belediyesi olarak DİSK’e bağlı General-İş Sendikası ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik. 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile İMAR Limited Şirketinde çalışan arkadaşlarımızın maaşlarının yüzde 75’ini “Yüzde 10 zam vererek işçimizin yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Tüm çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu