Haber

Süper Lig’de ‘Karadeniz fırtınası’

Spor Toto 1. Lig’de 4 hafta erken şampiyon ilan eden Yılport Samsunspor’un ardından ligi 2. sırada tamamlayan Çaykur Rizespor ise 1 yıllık aradan sonra yeniden Muhteşem Lig’e yükseldi. Kümede kalma mücadelesi veren Giresunspor ligde kalırsa Süper Lig’in 2023-2024 sezonunda Trabzonspor ile birlikte Karadeniz Bölgesi’nden 4 takım mücadele edecek.

Spor Toto 1. Lig’de geçen hafta oynanan maçlarla Süper Lig’e yükselen takımlar belli oldu. Yılport Samsunspor ve Çaykur Rizespor’un bir üst lige yükselmesiyle birlikte önümüzdeki sezon Büyük Lig’de mücadele edecek Karadeniz takımlarının sayısı da arttı. Süper Lig’in son şampiyonu Trabzonspor’un yanı sıra Bitexen Giresunspor kümede kalırsa önümüzdeki dönemde Karadeniz Bölgesi’ni 4 grupta Süper Lig’de temsil edecek.

SAMSUNSPOR’UN ÖĞRENMESİ TAMAMLANDI 34. haftada Ankara Keçiörengücü’nü 4-1 mağlup eden ve 69 puana ulaşan Yılport Samsunspor, şampiyonluğunu erken ilan etti. Liglerin bitimine 4 hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Karadeniz ekibi, teknik direktör Hüseyin Eroğlu yönetiminde 11 yıllık Büyük Lig hasretine son verdi. Türk futbol tarihinde değerli bir yere sahip olan kırmızı beyazlılar, bugüne kadar toplam 30 sezon Muhteşem Lig’de mücadele etti. Yeni sezonda 31. kez Muhteşem Lig’de mücadele etmenin heyecanını yaşayan Samsun ekibi, 2010-11 sezonunun ardından yükseldiği Süper Lig’den bir yıl uzak kalmayı başardı. Karadeniz grubunda kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşayan teknik direktör Hüseyin Eroğlu, 2023-24 futbol döneminde yeni başarılara imza atmak adına grubunu yönetmeye devam edecek. Lig’i 1. sırada tamamlayarak Süper Lig’e yükselen ikinci takım oldu. 2021-22 sezonunun 36. haftasında Muhteşem Lig’e matematiksel olarak veda eden Rize temsilcisi, ligi 36 puanla 17. sırada tamamlayarak 1. Lig’e düştü. Dönem başında lider değişikliğinin yaşandığı Rize grubunda göreve gelen yeni yönetim, teknik direktör Bülent Korkmaz ile devam kararı aldı. Geçen yıl kadrosuyla birlikte küme düşme sıkıntısı yaşayan Korkmaz, taraftarlardan zaman zaman gelen ‘istifa’ davetlerine karşılık takımıyla omuz omuza çalıştı. Ligin ikinci yarısında yükselişe geçen yeşil-lacivertli ekip, ligi 2. sırada tamamlayarak, bir yıllık aradan sonra Süper Lig’e ‘merhaba’ dedi. , şampiyonluk sonrası süreci yönetememe ve sahadaki istikrarsızlık nedeniyle zor günler yaşadı. Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı’nın istifasıyla devam eden süreçte bordo mavililerin yeni lideri Ertuğrul Doğan oldu. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi, Ziraat Türkiye Kupası ve Muhteşem Lig hayallerine veda eden Trabzonspor’un Abdullah Avcı’nın yerine yardımcısı Orhan Ak geldi. Ak ile kısa bir yolculuğun ardından Doğan ve yönetimi, teknik yönetim için Nenad Bjelica ile anlaştı. Bu dönemde çıktığı tüm kulvarlarda forma giyen Karadeniz temsilcisi, bundan sonraki süreçte de başarılarının peşine düşecektir. Ligin 36. haftasında 48 puanla 8. sırada yer alan Trabzonspor, ligi olabildiğince yüksekte tamamlayıp yeni dönemde yeni bir sayfa açmak istiyor.

2020-21 döneminin son haftasında 70 puana ulaşan Bitexen Giresunspor, averaj farkla doğrudan Muhteşem Lig’e çıkarak Süper Lig hayalini 44 yıl sonra gerçekleştirdi. Bu sezon ligde istediği başarıyı yakalayamayan Çotanaklar; Ligin bitmesine 4 hafta kala 34 puanla 16. sırada yer alıyor. Hatayspor ve Gaziantep FK’nın Süper Lig’den çekilmesi nedeniyle küme düşme hattına gelen yeşil beyazlılar, Muhteşem Lig’de kalmayı hedefliyor.

haberpozanti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu