Haber

Son dakika… Türkiye’den Yunanistan’a 19 Mayıs tepkisi

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan’a verilen yanıt şöyle;

19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir milletin beka mücadelesine başladığı mübarek bir tarihtir. Bu eşsiz kurtuluş mücadelesi, dönemin emperyalist güçlerinden aldığı takviyelerle Anadolu’yu işgal etmeye kalkışan Yunanistan’ın asla unutmaması gereken bir ders olarak tarihteki yerini almıştır.

Bazı radikal grupların tarihimize karşı asılsız “Pontus” iddiaları, Türk düşmanlığını körükleyen faaliyetleri ve bazılarının açıklamaları ile Milli Mücadelemizin başlangıcı olan bu özel günü amaç edinmeyi beyhude bir çaba olarak görüyoruz. Yunanistan’da tarihi gerçekleri çarpıtan politikacılar.

Gerçek dışı iddia ve açıklamalarla ülkemizi hedef gösterenlere, işgalci Yunan ordusunun Anadolu’daki kanlı işgali sırasında savaş yasalarını çiğneyerek gerçekleştirdiği zulümlerde Yunanistan’ın sorumlu olduğunu ve tazminat ödemeye mahkûm edildiğini hatırlatırız. Lozan Antlaşması ile

Aldatma, çarpıtma, uydurma, böbürlenme ve gerçekleri çarpıtma gibi araçları kullanmaya devam eden siyasetçileri, Türk düşmanlığından kaynaklanan histeriden kurtularak kendi karanlık tarihleriyle yüzleşmeye davet ediyoruz.

Yunanistan’daki tüm çevrelerin provokatif söylem ve eylemlerine bugünden devam etmek yerine barış ve işbirliği ortamını sağlayacak bir vizyonu benimsemelerini tavsiye ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu