Haber

NATO ülkelerine savunma harcamalarını artırma daveti

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Başbakan Antonio Costa ile resmi ziyaret için geldiği Portekiz’in başkenti Lizbon’daki Sao Bento Sarayı’nın bahçesinde yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Stoltenberg, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra dünyanın daha tehlikeli hale geldiğini, hiçbir ülkenin bu zorluklarla tek başına mücadele edemeyeceğini” belirten Stoltenberg, müttefik ülkelerin savunma harcamalarındaki artışı hızlandırmaları gerektiğini söyledi.

Genel Sekreter, 11-12 Temmuz’da Litvanya’da yapılacak NATO Zirvesi’nde üye ülke liderlerinin GSYİH’nın yüzde 2’lik tabanını savunmaya ayırma taahhüdü üzerinde anlaşacaklarını tahmin ettiğini belirtti. .

NATO’nun 2021 raporuna göre, Finlandiya ile 31 olan ittifakın 30 üye ülkesinden 7’sinin Ukrayna-Rusya savaşı öncesi GSYİH’lerinin yüzde 2’sini savunmaya harcama hedefine ulaştığını belirten Stoltenberg, kalan ülkelerden de aynı kararlılık.

Portekiz Başbakanı Costa da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “ilk yenilgisini ittifakı canlandırarak yeniden canlandırdığını” belirterek, Ukrayna’da adil ve kalıcı bir barış sağlanana kadar tüm NATO üyesi ülkelerin bire bir kararlılıkla hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti.

habergokceada.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu