Haber

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den sanatçı Zülfü Livaneli’ye tepki: Millete gerici demek yozlaşmadır

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi küme toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin hedefi, dün akşam bir programda konuşan ve “Yerel seçimleri ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak” diyen konuşmacı. Sözleriyle tepki çeken Zülfü Livaneli vardı.

“YA GERİCİ ORDULAR VEYA HAREKET ORDUSU KAZANACAK”

Geçtiğimiz hafta ödül töreninde Zülfü Livaneli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanında bir konuşma yapmıştı. Livaneli, İmamoğlu’na övgüde bulunarak, “Tarih değiştiği için 31 Mart aynı gün değil ama yine de sembolik bir 31 Mart… Yerel seçimleri ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak. Ben Hareket ordusunun kazanacağına inanıyorum.” Bu sözler tepkilere neden oldu.

“YENİ YETİŞKİN BOT ZİHNİYETİ”

Bugün grup toplantısında konuşan Bahçeli, hem Livaneli’yi hem de İmamoğlu’nu hedef aldı. Bahçeli, şunları söyledi: “Cumhuriyetin Aydınlık Yüzleri ödül töreninde konuşan bir kişi değersiz bir zihniyete yerleşmiştir. 31 Mart’ta ya gerici ordular ya da hareket ordusu kazanacaktır. Türkiye’de gerici ordu yoktur ama kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri. Avcı taburlarından kimsenin haberi olmadı. Livaneli’nin çarpıklığını gülümseyerek dinleyen İBB liderinden tek bir itiraz gelmedi. Birini al diğerini vur. Bunlar, Türkiye’de buluşan ergen yobaz zihniyetidir. Türkiye karşıtlığını yapıyor ve sandıkları küçümsüyor.

“Millete gerici demek katıksız bir yozlaşmadır”

Millete gerici demek küfürdür. Türkiye’ye arkadan bakıyor. Millete gerici demek tam bir yozlaşmadır. İstanbullu kardeşlerim Firavun sözlerinin cevabını sandıkta verecekler. 31 Mart’ta İstanbul bu dileğine kavuşacaktır. Kibirlilerden kurtuluş 31 Mart’ta olacaktır. İstanbullu kardeşlerimin mevsimlik belediye başkanı olan, her kayanın altını kazan kişiyi Saraçhane’den göndermek olacaktır. Bir daha asla İstanbulluların yıllarını çalmaya cesaret etmemelidir. Cumhuriyetle birlikte diğer şehirlerin kötü tarihi de değişecek. Ülkemizin her köşesinde milletimizle buluşacağız. “Yerel yönetimlerdeki ölü toprakları ortadan kaldıracağız ve fetret dönemine son vereceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu