Haber

Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’yu ağırladı

Meksika Devlet Lideri Andres Manuel Lopez Obrador, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ile bir ortaya geldi.

Başkent Meksiko’daki Ulusal Saray’da baş başa görüşen başkanlar, toplantının akabinde yayımladıkları ortak bildiride iki ülke ticari bağlantılarının ve Pasifik ittifakının güçlendirileceğini duyurdu.

Bölge barışının korunması ve iklim değişikliğiyle çabada iş birliğinin kıymetine değinilen bildiride, “Meksika ve Kolombiya jeopolitik, ticari, kültürel ve kalkınma açısından önemli stratejik müttefiklerdir. Uyuşturucu ve düzensiz göçle mücadelede, Latin Amerikalı liderlerin katılımıyla uluslararası konferans toplanacaktır.” tabirine yer verildi.

Her iki ülkenin dışişleri bakanlıklarının, başkanlar ortasında muahedeye varılan 16 kilit nokta üzerinde çalışacağı kaydedilen bildiride, iki ülke ortasındaki göç olgusunun ortak sorumluluk kapsamında ele alınacağı belirtildi.

Petro, Meksika’ya hareketinden evvel yaptığı açıklamada, bu ülkede yaşayan Kolombiyalıların ayrımcılığa uğradığını, geçen yıldan bu yana önemli raporlar aldıklarını söyledi.

Lopez Obrador Twitter hesabındaki paylaşımında, “Halklarımız ile Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro hükumeti arasındaki ilişkiyi tek kelimeyle özetlemem gerekirse, kardeşlik derim.” tabirini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu