Haber

Kılıçdaroğlu’nun adını taşıyan okulun temeli atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’daki okul sorununu çözdü
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karabağlar Abdi İpekçi Mahallesi’nde inşa edilecek Orhan Kemal İlkokulu’nun temeli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, “Halkı kucaklamaya, halka barış getirmeye devam edeceğiz” dedi. Önder Soyer ise “Çocuklarımızın ortak çilesi bitecek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla Karabağlar’da inşa edilecek Orhan Kemal İlkokulu’nun temeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri, CHP İzmir Milletvekilleri, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve ilçe belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Orhan Kemal ismi en çok Karabağlar’a yakışır”
Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Temelini atarken en keyifli tesis hangisi diye sorarsanız ‘okul’ derim. Çünkü okul, her annenin çocuğunu okutmak için başvurduğu en temel yerdir. Her ebeveyn, çocuğunun uygun bir eğitim almasını ve yeterli bir okula gitmesini ister. Karabağlar, bölgede sorunların en ağır olduğu ilçelerden biridir. Temel olarak bunun farkındayız. Büyükşehir ve Karabağlar belediye başkanlarımız da bunun farkında. Ellerinden geleni yapıyorlar. Çocuklarımızın burada yeterli bir eğitim almasını istiyoruz. Burada okuyacaklar, sosyalleşecekler, güzel bilgiler öğrenip ülkesine ve dünyaya faydalı bir insan olacaklar. Okulun adı benden çok daha değerli. Orhan Kemal İlkokulu. Orhan Kemal, arka sıralarda oturanların ve geri kalanların hayatlarını yazan bir yazardır. Orhan Kemal isminin verilmesi de benim için çok maliyetli. Önder Bey beni aradı, ‘Bana Orhan Kemal adını verin’ dedim. “Orhan Kemal ismi en çok Karabağlar’a yakışıyor bence” dedi.

“Aile destek sigortasını Türkiye’ye getireceğiz”
Sosyal bilgilerden örnekler veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanı arkadaşlara söyledim; Oy kullansın ya da vermesin tüm vatandaşlara eşit davranacaksınız. Herhangi bir ayrım yapamayacaksınız. Pozitif ayrımcılık yapacaksanız yoksul mahallelerden başlayacaksınız. O mahallelere okullar, kreşler yapacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hiçbir çocuğun aç yatmadığı, medeni ve yaşanabilir bir Türkiye inşa etmeye kararlıyız. Her evde huzur istiyorum. Her konutta gelir garantisi istiyorum. İnşallah aile destek sigortası diye bir alanı Türkiye’ye kazandıracağız. Hiç bir aile gelirim yok demez. Hiçbir aile bana fakirim demez. Sosyal yardımları yaparken de yoksulların onurunu koruyarak yapacağız. Onun yoksulluğunu asla ifşa etmeyeceğiz. İnsan onurundan daha pahalı bir şey yoktur. Çocukların beslenme çantalarını mutlaka doldurun. İşine bak. Çocuk okula giderken beslenmelidir. Onlar yapmadı, biz yapacağız. Çünkü biz halkın partisiyiz. Biz mazlumun, mazlumun, mazlumun ve alın terini dökenin partisiyiz. Biz sıradan bir parti değiliz, Kuvayi Milliye partisiyiz. Biz 100 yıllık geleneğe sahip bir partiyiz. Halkla kucaklaşacağız, insanlara barış, rahmet ve kucaklaşmalar getireceğiz” dedi.

“Terini dökenin kazandığı bir ülke inşa edeceğiz”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi muasır bir medeniyete ulaştırmak, yani Gazi Mustafa Kemal’in hedeflediği muasır medeniyeti yakalayıp aşmak için çalışacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, herkesin kazandığı, çok çalışanın kazandığı bir ülke inşa edeceğiz. 85 milyon vatandaşımızın kimliğine, inancına, yaşam tarzına hiçbir siyasi malzeme yapmadan sahip çıkacağız. Yerelde belediye başkanlarımız sahiplenecek, Türkiye’de biz sahipleneceğiz” dedi.

“Çocuklarımızın çilesi sona erecek”
Vatandaşlardan yoğun ilgiyle karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ne güzel işler yaptığımızı gördük” diyerek konuşmasına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Göreve başladıktan 6 ay sonra özellikle yoksul vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde kronikleşen sorunları hızla çözmek için ekip kurduk. Acil Durum Analiz Ekibi dediğimiz bu çok özel yapı, belediyemizin birçok biriminden farklı uzmanlıkların ortaya çıkmasıyla oluşmaktadır. İlimizin varoşlarındaki sorunları hızlı bir şekilde çözmek için oluşturduğumuz bu ekip, Abdi İpekçi Mahallesi’nde 60 yıldır okul olmadığını, çocukların yolsuz bir arazide yürüyerek büyük güçlüklerle okula gittiklerini tespit etti. Mahalle halkının en büyük talebi buraya okul yapılmasıydı. Belediyemizin tüm imkanlarını seferber etmeye karar verdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayarak çalışmalarımıza başladık. Yer belirleme ve projelendirme süreçlerini hızlı bir şekilde tamamladık. Bugün de Başkanımızın katılımlarıyla hep onun adını taşıyan Orhan Kemal İlköğretim Okulu’nun temelini atıyoruz. 32 derslikten oluşan ve bin çocuğa eğitim verecek olan bu okulu bitirdiğimizde Karabağlar’da doğayla iç içe, mantığa sığmayan bir eğitim yuvası kazandırmış olacağız. Çocuklarımızda görülen bela son bulacaktır” dedi.

115 lokasyonda Acil Durum Analiz Grubu ile çalıştı
Acil durum analiz gruplarının tespitleri doğrultusunda kent genelinde yürütülen çalışmalardan örnekler veren Önder Soyer, “Acil Durum Analiz Grubu bünyesinde yaptığımız çalışmalar bize her mahallenin sorunlarının birbirinden farklı olduğunu gösterdi. diğer. Örneğin Buca’da bazı mahallelerimizde yeşil alan talebi gündeme geldi. Biz de harekete geçerek orada Fırat Çocuk Yuvası Yaşam Parkı çalışmalarını başlattık. 2023 baharında tamamladığımızda sosyal ve donanımlı, doğal yaşama uygun bir yapı ve modern bir rekreasyon alanını İzmir’e kazandırmış, Bucalılara yeni bir soluk vermiş olacağız. Karabağlar Peker Mahallesi’nde yürüttüğümüz çalışmalarda vatandaşlarımızın talebi mahallelerindeki parkın yenilenmesi oldu. Çocuklarımız da futbol sahası istiyordu. Bu tespitlerin ardından teknik gruplarımızı görevlendirdik, hızlı bir şekilde projelendirmeyi tamamladık ve çok kısa sürede Peker Park’ı hizmete açtık. Peker Park artık çay bahçesi, yürüyüş yolu, satranç ve oyun alanlarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde. Sayın genel başkanım parkın açılışında mahalledeki çocuklarımızla o halı sahaya o ilk atışı yaptık. Keşke o gün gözlerindeki heyecanı ve ışıltıyı görebilseydiniz. İzmir’de ortaya koymaya çalıştığımız bu şehircilik anlayışıyla, kıyı ile çevre arasındaki uçurumu ortadan kaldırmak temel hedeflerimizden biri. Her İzmirlinin hak ettiği inançlı ve onurlu bir şehir yaşamını tüm mahallelerimize sağlamak. Kısacası bu şehrin refahını artırmak ve adil dağılımını sağlamak. Bu hedef doğrultusunda Acil Durum Analiz Grubu çalışmalarımızla bugüne kadar 24 parkı yeniledik, 16 mahallede 115 noktada çalışma yürüttük, 19’unda ise devam ediyor” dedi.

“Ölüme terk edilenlerin sistemini geride bırakacağız”
İzmir’deki sosyal belediyecilik uygulamalarına değinen Lider Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Pandemi döneminde CHP belediyeleri olarak başlattığımız yardım kampanyalarının ne yazık ki durdurulduğunu hatırlayacaksınız. Ancak 30 Ekim depremi sonrası yaptığımız davetlerle çok kısa sürede hiçbir ihtiyacın eksik olmadığı şartları birlikte oluşturduk. Zor anlarda hangi siyasi partiyi desteklersek destekleyelim bir araya gelip tüm düşüncelerin üstesinden gelebileceğimizi gösterdik. İnanıyorum ki çok yakında ülke olarak ekonomik krizi ve yaşam pahalılığını geride bırakacağız. Halkımızın göz göre göre yoksulluğa itildiği, yoksulların mağdur olduğu sistemi geride bırakacağız. Sizlerin liderliğinde ortaya koyduğumuz vizyon doğrultusunda tüm CHP’li belediyelerimizle birlikte İzmir’de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Söz ve anlaşmazlık değil, eylem üretiyoruz. Hedeflerimize her zaman birlikte ilerliyoruz. Bizleri çıktığımız bu yolda hiçbir zaman yalnız bırakmayan, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermenin yolunu çizen, her koşulda desteğini esirgemeyen Genel Liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Parti yöneticilerimize, milletvekillerimize, Karabağlar Belediye Başkanımıza, il yönetimimize şükranlarımı sunuyorum.”

“100. Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Olduğunuz İçin Mutluyum”
Karabağlar Abdi İpekçi Mahallesi Muhtarı Orhan Kaya, mahallesinde yaşanan sıkıntıları hatırlatarak, “Burası arka sıralardaydı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği vizyonu çerçevesinde dezavantajlı mahallelere hizmet vermek üzere oluşturduğu Acil Durum Analiz Ekibi, mahallemizde kapı kapı dolaştı. Bunun sonucunda ortaya çıkan taleplerin başında 60 yıllık okul hasreti geldi. Tunç Başkanımız okul yapılacağını söylemişti. Bunun klasik bir politikacı söylemi olduğunu, unutulabilir bir masraf olduğunu düşündüm. Liderim beni aradı. dedim. O an sanırım dileğimiz gerçekleşiyor dedim ve gözlerim doldu. Mucize olarak gördüğümüz bu okulun temelini, Cumhuriyetimizin 100. yılında atıyoruz. Bölge halkının gönlünde taht kurdunuz. 100. Yılın Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve 100. Yılın Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, var olmanız uygundur” dedi.

okul hakkında
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen ilk okul unvanını alacak okul, bölgede yaşayan çocukların eğitim görmesi için dağlık topraktan geçerek uzun süre yürüme zorluğunu ortadan kaldıracak. 14 bin 545 metrekare alan üzerinde 32 derslik ile hizmet verecek okul, 1.000 öğrenciye eğitim-öğretim imkanı sağlayacak. Bina ise çevre dostu ve manisiz olacak şekilde tasarlandı. Projenin Mart 2024’te tamamlanması hedeflenirken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınacak izinlerin ardından faaliyete geçecek. İlk ve orta öğretim okulda verilecektir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu