Haber

Kayınpeder, İki Gelinine Cinsel Tacizden 54 Yıl Hapis Cezasına Mahkûm Oldu

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde iki gelinine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Osman L’ye verilen 54 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Mağdur gelinlerden biri, “Evlendiğim günün ertesi günü kayınpederim bana dokunmaya başladı. Bana tecavüz etti. Bana 8 yıl tecavüz etti. Eltime’ın da aynısını yaptığı görüldü.”

‘Bana 8 yıl tecavüz etti’

Olay, Temmuz 2020’de Osmangazi ilçesinde meydana geldi. EL ve eşi LL, aynı binada oturan kayınpederleri Osman L.’nin cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. onlara saldırdı. Gözaltına alınan ve tutuklanan Osman L.’nin Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasına 21 Ocak 2021’de başlandı. Mahkemede savunma yapan Osman L., “İddiaları kabul etmiyorum” dedi.

Çocuğunun kayınpederinden olduğu DNA testiyle kesinleşen EL, şunları söyledi; Sanık oğlu SL ile 9 yıl önce evlendiğini belirterek, “Evlendiğimin ertesi günü kayınpederim bana dokunmaya başladı. Benimle olacaksın, dedi. kabul etmedim ‘Kimse duymasın’ deyince kendimi balkondan atacağım diyerek ağladım. Ama beni dinlemeyerek benimle zorla ilişkiye girdi ve bana tecavüz etti. Akşam eşim işten gelince ben burada kalamam dedim ve ağladım. Ne olduğunu sorduğumda burada yapamam dedim. Bana ne olduğunu açıklayamadım. Sonraki günlerde eşim gidince kayınpederim tecavüzlerine devam etti. Bana 8 yıl tecavüz etti. Eltime da aynısını yaptı. Şikayetçiyim” dedi.

‘Eşlerimize söylesek bize inanırlar mı?’

Benzer şeyler yaşadığını belirten Gelin LL, “Evde kimse yokken kayınpederim benimle zorla cinsel ilişkiye girdi. Sürekli beni dövüyordu. Başımdan geçenleri karıma anlatırsam bana inanmaz, babasına inanır diye düşündüm. Eltim kayınpederimin kendisini taciz ettiğini söyleyince ‘Bana da yapıyor’ dedim. ‘Eşlerimize söylesek bize inanırlar mı?’ ortasında konuştuk. Kayınpederim evde tartışıyor, bahaneler uyduruyordu. Yeni konuta kadın getireceğini söyleyince konutta yine kargaşa çıktı. Hep birlikte şikayet etmek için karakola gittiğimizde eşim bana ‘Babam sana bir şey mi yaptı?’ ‘Yaptı’ dedim. “EL’e de mi?” Kendisine sorduğumda ‘Evet ona da yaptı’ dedim ve ardından şikayetçi olduk.”

Mahkeme heyeti, Osman L’yi iki gelinine “cinsel saldırı” suçundan 27’şer yıl olmak üzere toplam 54 yıl hapis cezasına çarptırırken, “hürriyetten yoksun bırakma” suçundan beraat etti. Bir üye yargıç ise gelinine karşı cezalandırılmasını istediği ‘hürriyetten yoksun bırakma’ suçları dışında sanığın beraatine ilişkin karara katılmadığını belirterek, muhalefet şerhi koyun.

Dosya Yargıtay’a gönderildi. Gelinlerden 2’sine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve gelinlerden birinin çocuğunun babası olduğu DNA raporuyla sabitlenen kayınpeder Osman L. hakkında nihai kararı Yargıtay verecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu