Teknoloji

Kaspersky Safe Kids’in yeni özelliği: Tek tıklamayla ekran süresi yönetimi

 

Kaspersky Safe Kids’in yeni özelliği: Tek tıklamayla ekran süresi yönetimi
 

Kaspersky, Kaspersky Safe Kids’in güncellenmiş sürümünün yayınlandığını duyurdu. Yenilenen dijital ebeveynlik uygulamasıyla çocuklar tek tıkla ekstra cihaz kullanım süresi talebinde bulunabiliyor. Bu durumda ebeveynlerin artık Ayarlar kutusuna manuel olarak ekstra süre eklemesine gerek kalmayacak. Bunun yerine tek yapmaları gereken, isteği onaylamak, ek bir süre sınırı belirlemek veya reddetmek için bildirime dokunmak. Bu özellik, ebeveynler ve çocuklar arasındaki bağlantıyı hızlı ve kolay bir şekilde kurmaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

‘6-14 Yaş Okul Çağındaki Çocuklarda Ekran Süresi: Sistematik Bir İnceleme’ başlıklı bilimsel araştırmaya göre, 6-14 yaş arasındaki okul çağındaki çocuklar günde 2,77 saat ekran karşısında vakit geçiriyor ve bunların yüzde 46,4’ü ekran başında vakit geçiriyor. Günde 2 saat veya daha fazla. daha uzun süre cihazın önünde kalır. Yakın zamanda yapılan bir Kaspersky araştırması da ebeveynlerin tutum, inanç, norm ve davranışlarının çocukların davranışlarını etkileyen ortak bir sosyal ortam yarattığını gösteriyor. Küçük çocuklarının internette ne kadar zaman geçireceğine ebeveynler karar verir. Zaman zaman çocuklarının cihaz karşısında ekstra zaman istedikleri görülebilmektedir.

Güncellenen Kaspersky Safe Kids uygulamasıyla çocuklar, uygulamanın ana ekranından ekstra cihaz süresi talebinde bulunabiliyor. Çocuğun ek süre talebinde bulunması durumunda ebeveynlere ekranlarına bildirim geliyor ve bu bildirim onları ‘Talep’ bölümüne yönlendiriyor. Çocukların istenilen zamanı belirtmelerine gerek yoktur, ebeveynler kendilerine uygun zaman dilimini seçebilirler. Ayrıca ana ekranda ebeveynlerin kullanılan ekstra sürelere ilişkin istatistikleri görebilmeleri için faydalı infografikler bulunmaktadır.

                 

Yeni özellik, hem ebeveynlerin hem de çocukların Android cihazı varsa veya yalnızca yetişkinlerin iOS cihazı varsa kullanılabilir. İlerleyen zamanlarda bu özellik genişletilecek ve kolay zaman isteği her cihaz iOS işletim sistemine sahip olduğunda kullanıma sunulacaktır. Çocuklar ayrıca Mac ve Windows cihazlarından ekstra süre talep edebilecek.

Kaspersky Türkiye Genel Müdürü Unsurum Özar:  “Çocuk küçük yaştan itibaren Artık pek çok kişinin kendi cihazına sahip olduğu gerçeği göz önüne alındığında, ekran başında geçirilen sürenin kontrol edilmesi, etkili dijital ebeveynlik için önemli bir özelliktir. Kaspersky Safe Kids’i geliştirirken ve iyileştirirken hem ebeveynlerin hem de çocukların ihtiyaçlarını her zaman dikkate alırız. Güncellemeden önce ekstra cihaz süresi talep etmek hem ebeveynler hem de çocuklar için kolay değildi. “Bu görevi dijital hale getirmenin yetişkinlerle küçükler arasındaki bağlantıyı daha kolay ve daha az stresli hale getireceğine inanıyoruz.”

Güncellenen Kaspersky Safe Kids hakkında daha fazla bilgiyi bu bağlantıda bulabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-tefenni.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu