Haber

İtiraf aylar sonra geldi! Bakın gizli protokolün mimarı kim?

  •   Haber7-ÖZEL

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 yıllık CHP liderliğinin sona erdiği olaylı kurultayda “Derin CHP”uzunluk olarak gösteriliyor gazeteci İmambakır ÜkuşPartinin en kritik aşamalarında nasıl kilit roller üstlendiği gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Bu konuyla ilgili bir diğer kritik detay ise Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasında Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde imzalanan protokolle ilgili… Bu toplantının tüm aşamalarında tek bir isim yer aldı ve 6 kişilik kadronun hiçbirinin görevde olmadığını belirtti. farkında: İmambakır Ükuş!

İşte Kılıçdaroğlu’nun CHP’deki son gününde adı kamuoyunun gündemine gelen “gazeteci” İmambakır Üküş’ün en derin faaliyetlerinden biri…

28 Mayıs seçimleri öncesi CHP ve Zafer Partisi ‘nin anlaşması gündeme bomba gibi düştü. Seçimden kısa süre sonra kamera karşısına geçti Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu6 kişilik masayı birbirine düşüren muhtırayı kimin organize ettiği ve mutabakat imzalandığında masada bulunan isimlerden birinin kim olduğu belli oldu.

MİT BAŞKANLIĞI VE 3 BAKANLIK VERİLDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 28 Mayıs seçimlerinden kısa bir süre sonra 6’lı tabloda kafa karışıklığına neden olan bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde Özdağ, İçişleri Bakanlığı dahil 3 bakanlık ve MİTBaşkanlığı ‘Zafer Partisi’Verileceklerin gizli bir mutabakat zaptı ile resmiyet kazandığını söyledi.

İTTİFAKI KURULAN KİŞİ DE İMAMBAKIR ÜKUS’TU

Gündemi sarsan açıklama, 6 kişilik masanın liderleri tarafından bilinmemesi nedeniyle parti liderlerinden büyük tepki alırken, 6 kişilik masanın liderleri de gizli protokole sert tepki gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP kurultayında ‘Geri çekilemezsin, buna izin vermiyorum.‘ diye bağıran gazeteci İmambakır ÜkuşCHP-Zafer Partisi ittifakında da öncü rol oynadığı ortaya çıktı.

Enver Aysever ‘nin YouTube kanalından açıklama yapan Ükuş, Ümit Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasındaki ittifakın mimarının kendisi olduğunu söyledi. Üküş, ittifak yapmak için her iki tarafla da görüştüğünü ve ittifakın yapılmasını sağladığını ilk ağızdan anlattı.

Ükuş ittifaka ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

CHP’nin Zafer Partisi ziyareti sonuç vermeyince her iki partiyle de görüştüm. “Neden bir sonuç çıkmadı?” Söyledim. Aldığım yanıtların ardından her iki tarafla da görüşmelere devam etmek için bir araya gelerek bu sürecin ilerlemesine katkıda bulundum.

BÖYLE SAVUNDU

“Derin CHP”Üküş olarak da bilinen Üküş’ün, gizli protokolle ilgili 19 Ağustos 2023’te yazdığı yazıda analiz dili yerine, olayın tanığı gibi bir üslup kullanması dikkat çekti.

Ükuş, “Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasındaki ‘Anlaşma’ metni neden kimseyi rahatsız ediyor?” başlıklı yazısında gizli toplantıya ilişkin bilgi verdiği belirlendi. Üküş, mektubunda muhtıra metninde yer alan maddelerin hiçbir şekilde sorun teşkil etmediğini belirterek, şöyle konuştu: ‘vekilim’Makalede bunun tartışıldığını söyledi.

Ükuş yazısında şu ifadeleri kullandı:

Birinin dediği gibi bu eşyalar hiç sorun değildi; ‘Kayyum’ meselesi dışında kimse kimseyle bu konuyu konuşmadı bile.

Tam tersine iki cumhurbaşkanının birlikte yazıp, çok rahat anlaştıkları bir metindi.

ÜMİT ÖZDAĞ: TOPLANTIYA KATILAN 4 KİŞİDEN BİRİSİ ÜKİŞ’Tİ

Öte yandan toplantılar 6’lı masa başkanlarından ve kamuoyundan gizli yapılıyordu. İmambakır Ükuşkatıldığı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ O da kabul etti. Özdağ, CHP-Zafer PartisiProtokolün her aşamasında dört kişiden biri İmambakır Ükuşdedi ki.

Özdağ’ın 20 Ağustos 2023 tarihli sosyal medya paylaşımında, “İmambakır Üküş, CHP Genel Başkanı Danışmanı olarak Zafer Partisi-CHP protokolünün oluşmasının hemen her aşamasında yer aldı. İmzalar atılırken salonda bulunan dört kişiden biriydi. Onun yazısı çok önemli. Özdağ-Kılıçdaroğlu Mutabakatı neden kimseyi rahatsız ediyor?söz konusu.

6’LI TABLO BAŞKANLARI İMA EDİLEN PROTOKOLE SERT TEPKİLER GÖSTERDİ

CHP ile Zafer Partisi’nin bakanlıklar ve MİT Başkanlığı’nı dağıtarak kapattığı ittifak 6’lı masadan sert tepki aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özdağile Kemal KılıçdaroğluOrtadoğu’da imzalanan anlaşmadan haberi olmadığını söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise protokolden haberi olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Üzgünüm. Eğer bilseydik, masada zaten bir pozisyon belirlerdik.”Bir açıklama yaptı.

Bilinmeyen protokol ortaya çıkınca DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ortasında yapıldığı iddia edildi. “gizli protokol”Bu konuda herhangi bir haberlerinin olmadığını söyledi.
Şahin, ” Kemal Bey’in bize söylediği sözler şöyleydi: “Ortak mutabakat metninin çerçevesinden sapılmaması ve milli ittifakın topluma sunduğu taahhütlerden asla taviz verilmemesi noktasındaydı.”Şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, “Son seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engelleyemediğim için kendi adıma milletimizden en içten özürlerimi sunuyorum.”dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan şunları söyledi: “Seçim yenilgisinden dolayı yaşadığım büyük üzüntüyü başka hiçbir söz ve açıklama gideremezdi. Teşekkür ederim Sayın Kılıçdaroğlu. İyi ki öyle olmadı!”Açıklamasını paylaştı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu