Haber

İstanbul’un Fethi Ayasofya’da Kutlandı

İstanbul’un fethinin 570. yıl dönümü münasebetiyle sabah namazında Ayasofya Camii’nde kutlama programı düzenlendi.

Sabah namazı vaktinde çok sayıda vatandaş camiyi doldururken, namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Namazın ardından İstanbul’un fethinin 570. yıl dönümü dolayısıyla konuşan Erbaş, bazı şehirlerin fetihlerinin anlamlı olduğunu belirterek, “O günkü İstanbul, mutlaka fethedilecektir. Komutan ne güzel komutandır. Onun askeri, onu fetheden asker, ordusu, O ne güzel asker, ne güzel ordu.Bu müjdeye nail olmak isteyenler, İstanbul’u fethetmek için akın ediyorlardı.Peygamber Efendimizden kısa bir süre sonra, manevi Bugün İstanbul’un mimarı, hepimizin İstanbul’un manevi mürşidi kabul ettiği Hazreti Eyüp El-Ensari, aralarında 5 bin kişilik bir ordu geldi. Fetih olmadı” dedi.

Erbaş, “1453’te Fatih Sultan Mehmet’e fetih nasip oldu. Bu fetihten sonra İstanbul İslam şehri oldu. Ayasofya camiye çevrildi ve Hz. Kürsüde Akşemseddin Hazretleri.” dedi.

Ayasofya Camii’nin İslam ve insanlık tarihinde değerli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Erbaş, “Fetihten bu yana 481 yıl Müslümanlar burada yan yana durdular. Birlikte rüku ve secde ettiler. Elhamdülillah 24 Temmuz’da yeniden ibadete açıldı. 86 yıl sonra 2020. Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Onun sayesinde bugün burada hep birlikte ibadet ve dua ediyoruz. Rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin.” sözünü kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş şunları söyledi:

“Cemaatle kılınan namaz, sürekli kılınan namazdan 27 kat daha sevaplıdır. Onun için 86 yıllık hasretin ardından Ayasofya Camii’ni hep doldurmaya çalışalım inşallah. Çünkü müminlerin buna ihtiyacı var. Rükû etmemiz gerekiyor. birlikte, birlikte ayağa kalkın, birlikte secdeye kapanın.Gençlerimiz camilerimizi şenlendirsin.Peygamberimizin çok önemli bir müjdesi var.Kıyamet günü, gölgenin olmadığı bir zamanda, 7 sınıf insan vardır. Allah’ın arşının gölgesinde gölgelenir. Onlardan biri de camilerde huzuru ve mutluluğu bulan gençlerdir.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, Erbaş’ın duasının ardından sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu