Haber

İmamoğlu ve Yavaş başkan yardımcısı olabilir mi? İlk açıklama Erdoğan’ın başdanışmanından geldi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkarak 6. Masa’yı terk eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın yeni formülüyle masaya döndü. Akşener, bugün yapılacak 6’lı Tablo toplantısı öncesi partisinin genel merkezinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı ağırladı.

AKŞENER YENİ TEKLİFLE MASAYA GERİ DÖNDÜ

Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile Son dakika Görüşmeyi gerçekleştiren Meral Akşener, İmamoğlu ve Yavaş’ın başkan yardımcısı olmaları fikrini iletti. Bu gelişmelerin ardından Akşener 6 Masa’ya dönerek cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı toplantıya katıldı.

İMAMOĞLU VE SLOW BAŞKAN YARDIMCISI OLABİLİR Mİ?

Akşener’in yeni formülü ile İmamoğlu ve Yavaş’ın başkan yardımcısı olup olmayacağı sorusu akıllara geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikası Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum, konuyla ilgili dikkat çekici bir paylaşım yaptı.

“BU ANAYASA’NIN AÇIK İHLALİDİR”

Mehmet Uçum, anayasaya göre İmamoğlu ve Yavaş’ın başkan yardımcısı olamayacaklarını savundu. Bu durumun anayasaya aykırı olacağını savunan Mehmet Uçum, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez (md. çıkar beyhudedir.Halk hesap sorar.”

haberortahisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu