Haber

İçinde toz bulunan zarf Rusya’daki Finlandiya Büyükelçiliğine gönderildi.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Finlandiya Büyükelçiliğine toz içeren bir zarf gönderildi. Zarflardan birinin toz içerdiği belirlendi.

Reuters’e göre, Rusya’nın RIA haber ajansı, Finlandiya’nın Moskova Büyükelçiliği’nin, biri tozlu bir element ve bir tozlu element içeren üç zarf gönderildikten sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçtiğini bildirdi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Söz konusu mektupların, Finlandiya Dışişleri Bakanlığı’nın güvenlik kuralları gereğince konuyu araştıracak olan Rusya’nın resmi temsilcilik birimlerine iletildiği belirtildi. “

FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ VE RUSYA İLE İLİŞKİLERİ

Finlandiya, Rusya ile yaklaşık 1.340 kilometre kara sınırı bulunan İskandinav ülkesi Finlandiya’nın NATO üyeliğini teyit eden belgeyi 1949 Kuzey Amerika Birleşik Devletleri’ne teslim etmesiyle 4 Nisan’da resmen NATO’nun 31. üyesi oldu. Atlantik Antlaşması Alliance’a katıldı.

Bu üyelik, Rusya-Finlandiya bağlarında gerginliğe yol açarken, Finlandiya, Alman ve Portekiz gemilerinin sembolik olarak Helsinki limanına yanaşmasıyla ittifak üyesi olarak ilk NATO tatbikatını bugün tamamladığını duyurdu. Finlandiya Deniz Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, Almanya’nın FGS Mecklenburg-Vorpommern ve Portekiz’in NRP Bartolomeu Dias fırkateynlerinin 16 Nisan’a kadar başkent Helsinki’de demirli kalacağı bildirildi. (DIŞ HABERLER)

kabaduzajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu