Haber

Hulusi Akar, 2 ay daha uzatılan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nı değerlendirdi.

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması için süre uzatıldı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın beklediği müjdeyi verdi.

erdoğan “Ülkemizin çabaları, Rus dostlarımızın desteği ve Ukraynalı dostlarımızın da katkılarıyla anlaşmanın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Küresel gıda tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesi ve özellikle ihtiyaç sahibi ülkelerin tahıla erişiminin kolaylaştırılması açısından hayati önem taşıyan bu kararın tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum.”söz konusu.

ABD’den teşekkürler

Türkiye Cumhuriyeti’ne tahıl anlaşmasındaki çabalarından dolayı ilk teşekkür ABD’den geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin küresel gıda ve tahıl fiyatlarını düşük tutma çabalarını güçlü bir şekilde destekliyoruz.”konuştu

destekleyenleri unutma

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

akar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen Karadeniz Tahıl Koridoru 2 ay uzatıldı. Dünya gıda tedariği ve ihtiyaç sahibi ülkeler için büyük önem taşıyan bu girişime bakanlığımızla yakın iş birliği içinde katkı ve destek veren BM yetkililerine, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov’a teşekkür ediyoruz.”terimleri kullandı.

30 milyon tondan fazla tahıl taşındı

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle gıda krizi riskini ortadan kaldırmak için oluşturduğu tahıl koridorundan geçen tahıl miktarı 30 milyon 250 bin tonu geçti.

Devam eden sevkiyat kapsamında Ukrayna limanlarından ayrılan gemi sayısı 951’e ulaştı.

Koridordan geçen tahılın %40’ı Avrupa’ya, %30’u Asya’ya, %13’ü Türkiye’ye, %12’si Afrika’ya ve %5’i Ortadoğu’ya taşınmıştır.

dernekpazari-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu