Haber

Hong Kong Özel İdari Bölgesi Türkiye’ye Kurtarma Ekibi Gönderiyor

HONG KONG, 9 Şubat (Xinhua) — Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi hükümeti Çarşamba günü Türkiye’ye 59 kişilik bir arama kurtarma ekibi gönderdiğini söyledi.

Güvenlik, itfaiye, muhaceret ve sağlık gibi çeşitli birimlerden görevlilerin yer aldığı grup, deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere çarşamba gecesi Türkiye’ye hareket etti.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bir iş gezisinde bulunan Hong Kong Özel İdari Bölgesi İdari Müfettişi John Lee, kurtarma grubuna profesyonellikleri ve hayat kurtarmaya yardımcı olma çabaları için teşekkür etti.

Lee, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Hong Kong Özel İdari Bölgesi hükümeti, ekibi tam olarak destekleyecek ve görevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacaktır.” Dedi.

82 kişilik bir başka Çinli grup, Türkiye’deki kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için dün sabah erken saatlerde Adana Havalimanı’na geldi.

Kahramanmaraş’ta Pazartesi günü meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremde 12 bin 873 kişi hayatını kaybetti, 62 bin 937 kişi yaralandı.

suleymanpasa-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu