Haber

Hayatta Kalanların Sessiz Kahramanları: İzciler

Her afette olduğu gibi büyük depremin ardından bölgeye hızla ulaşan izci ekipleri, uluslararası izcilerin de desteğiyle Kızılay’ın tüm depolarında canla başla çalıştı. Ambarlarda tasnif ve sevkiyattan, seyyar aşevlerine, yemek dağıtımından cenaze hizmetlerine kadar pek çok alanda katkı sağlayan izciler, “Hayat normale dönene kadar buradayız” diyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından afet bölgesine intikal eden izciler, başta Kızılay olmak üzere birçok kamu kuruluşuna isteyerek takviye kuvvet verdi. Kızılay’ın illerdeki lojistik merkezleri başta olmak üzere her alanda faaliyet gösteren izciler, Azerbaycan ve Lübnan’dan gelen izci kümeleriyle birlikte Sırbistan ve Makedonya’dan gelen izciler ile hizmetlerine devam edecek.

Türkiye İzcilik Federasyonu’na bağlı izciler, Kızılay’ın yanı sıra başta AFAD olmak üzere birçok kamu kuruluşuna da gönüllü takviye yaptı. İzciler de cenaze törenlerinde görev almış ve hayatını kaybedenlerin dini yükümlülüklere uygun olarak definlerine katkıda bulunmuştur.

Ailesini kaybeden izciler de yardıma koştu

Depremde anne ve babasını kaybeden izciler de insani yardım çalışmalarına katıldı. Aralarında ailesinin kalıntılarını enkazdan çıkararak işe gelen ve 13 gündür aralıksız çalışan izciler var. Profesyonel Kızılay ekiplerine destek veren izciler, fedakarlıkları ve disiplinleri ile mağdurlara yardımcı olmak için ayrıca depremden etkilenen kırsal kesimlere beslenme, barınma, giyecek ve hijyen malzemeleri ulaştırıyor.

Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde kendisine verilen beslenme ve kan temini misyonu için tüm ekiplerini seferber eden Kızılay, depremden etkilenen 11 ilde gönüllüleri ile yaraları sarmaya devam ediyor. Yardım faaliyetlerine destek olmak isteyen vatandaşlar gonulluol.org platformunda açılan görevlere başvurarak gönüllü olarak çalışmalara dahil oluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

azdavay-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu