Haber

Galler Bölge Parlamentosu Gazze’de ateşkes çağrısında bulundu

Galler Bölgesel Parlamentosu (Senedd), Gazze’de derhal ateşkes çağrısı yapan önergeyi 24’e karşı 19 oyla kabul etti.

8 Kasım’daki Senedd oturumunda Plaid Cymru partisinin ateşkes çağrısı yapan önergesi tartışıldı.

Plaid Cymru başkanı Rhun AP Iorwerth parlamentodaki konuşmasında tüm üyeleri kalıcı barış için seslerini yükseltmeye çağırdı.

Hamas’ın 7 Ekim’deki baskınlarını ve İsrail’in Filistinlilere yönelik toplu cezalandırma yöntemlerini “insanlık dışı ve adaletsiz” olarak yorumlayan AP Iorwerth, “Her ne kadar uzaktan baksak da Galler’de bu durumu istismar eden ailelerin olduğunu unutmamak gerekiyor. durumdan doğrudan etkileniyorlar. Acı İsrail ya da Gazze’dir.” Bununla sınırlı değil.” söz konusu.

Galler Muhafazakar Partisi adına konuşan Darren Millar, konuşmasında İsrail’in kendisini savunma hakkına sahip olduğunu belirterek, “İsrail, Filistin halkıyla değil, Hamas’la savaş halinde” dedi. dedi.

Millar, gelecekte benzer tehditlere maruz kalmamak için İsrail’in Hamas’ı ortadan kaldırması gerektiğini savundu.

Liberal Demokrat Parti de ateşkes çağrısına destek vereceğini belirtirken, 14 bakandan oluşan Galler İşçi Partisi hükümetinin hiçbir üyesi parlamento oturumuna katılmadı.

Konuşmaların ardından önerge Plaid Cymru’dan 12, Galler İşçi Partisi’nden 11 ve Liberal Demokrat Parti’den 1 olmak üzere 24 lehte oy aldı.

Muhafazakar ve İşçi Partisi’nden 19 üye ret oyu verirken, 15’i Personel Partisi’nden olmak üzere 16 Senedd üyesi oylamaya katılmadı.

haber-kepsut.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu