Ekonomi

G7 ülkeleri bu yıl Ukrayna’ya ekonomik desteğini 39 milyar dolara çıkardı

G7 maliye bakanları, Ukrayna’nın ihtiyaçları doğrultusunda bütçe ve ekonomik destek taahhüdünün 2023 için 39 milyar dolara çıkarıldığını bildirdi.

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya’dan oluşan G7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası liderleri, Hindistan’ın Bengaluru kentinde yaptıkları görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Açıklamanın başında, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı depremlerin yol açtığı can kaybı ve yıkımdan dolayı derin üzüntü duyulduğu, depremden etkilenen halk için takviye çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümü arifesinde yapılan açıklamada, savaşın ve Rusya’nın gıda ve enerjiyi silah haline getirmesinin neden olduğu küresel ekonomik zorluklara yönelik uluslararası iş birliğini güçlendirme kararlılığı vurgulandı ve Ukrayna’nın acil kısa vadeli sorunlarını karşılama kararlılığı sürdürüldü. finansman ihtiyaçları.

Açıklamada, “Ukrayna hükümetinin ihtiyaçları doğrultusunda 2023 yılı bütçe ve ekonomik destek taahhüdümüzü 39 milyar dolara çıkardık.” kelime kullanıldı.

G7 maliye bakanları ve merkez bankası liderleri, IMF’yi Mart ayı sonuna kadar Ukrayna’ya “güvenilir, iddialı, tamamen finanse edilmiş ve uygun şekilde şartlandırılmış” bir program sunmaya çağırdı.

Ukrayna’nın kritik altyapısının onarımına yönelik ortak çabalara destek ve katkı sağlamaya devam edileceğinin belirtildiği açıklamada, Rusya’nın savaşına karşılık olarak uygulanan eşgüdümlü ekonomik tedbirlere yönelik taahhüt de yinelendi.

Yaptırımlarımızı uygulamak ve yaptırımlardan kaçınma veya kaçınma girişimlerini önlemek için birlikte ve ortaklarımızla yakın çalışmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda, diğer ülkeleri Rusya’ya yönelik yaptırımlarımıza katılmaya çağırıyoruz.” söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu