Haber

Eskişehir, 2027 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için adaylık başvurusunda bulunacak

Avrupa Gençlik Forumu tarafından verilen Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için Eskişehir2027 adaylık başvuru çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı törende iş birliği protokolü imzalandı.

Avrupa Gençlik Forumu’nun, gençleri güçlendirmek, gençlerin katılımını artırmak ve Avrupalı ​​kimliğini güçlendirmek amacıyla 2009 yılından bu yana her yıl farklı bir Avrupa şehrine verdiği Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için. Eskişehiryılında çalışmalar hızlandı.

Bu kapsamda, adaylık başvurusu için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Avrupa Birliği Derneği ve Gençlik Örgütleri Forumu (Go-For) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Düzenlenen imza törenine, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hale Kargın, Eskişehir AB Birliği Başkanı Erhan Akdemir, Gençlik Örgütleri Forumu Genel Koordinatörü Hasan Oğuzhan Aytaç, gençlik çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kent Yönetim Kurulu katıldı. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu. Toplantıya temsilciler, gençlik çalışanları ve gençlerden oluşan geniş bir heyet katıldı.

İmza töreninde konuşan ve gençlere hitap eden Önder Büyükerşen, “Büyük Belediye Başkanı Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için çok çalışmalıyız. Sizi tebrik ediyorum. Bu benim son icraatlarımdan biri olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı, gençlerle omuz omuza vererek Türkiye’ye destek vereceğiz.” Umarım Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağı gün bir an önce gelir. Çıktığımız yol çok güzel bir yol. Unutmayın ki uluslararası işbirlikleri sadece politikacılar tarafından yapılmaz, bunun en önemli unsuru sizsiniz. Dünya barışı ancak böyle çalışmalarla sağlanacaktır. Bu protokol benim özenle imzaladığım hayatımdır. “Bu onun en anlamlı imzalarından biri. Eskişehir’e çok yakışacak bir unvan. Kendisine başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Eskişehir AB Birliği Lideri Erhan Akdemir de, Belediye Başkanı Büyükerşen’e, Eskişehir’in 2027 Avrupa Gençlik Başkenti başvuru sürecinde kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir AB Birliği Başkanı Doç. Dr. Erhan Akdemir ve Gençlik Örgütleri Forumu Genel Koordinatörü Hasan Oğuzhan Aytaç, Eskişehir’in 2027 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusunu içeren protokolü imzaladı.

Protokol ile yönetişim çerçevesinde gençlik alanında çalışan yerel ve ulusal gençlik STK’larına başvurularda bulunulacak.

Tören, çekilen fotoğrafla tamamlandı.

AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ NEDİR?

Avrupa Gençlik Başkenti, Avrupa Gençlik Forumu tarafından 2009 yılından bu yana bir yıl süreyle Avrupa şehirlerine verilen bir unvandır. Bu süre zarfında seçilen şehir, gençlere yönelik kültürel, sosyal, politik ve ekonomik yaşamını ve gelişim programını sunma fırsatına sahiptir. 2024’te Belçika’nın Gent’i, 2025’te Ukrayna’nın Lviv’i ve 2026’da Norveç’in Tromsö’sü Avrupa Gençlik Başkenti olacak. Eskişehir, imzalanan protokolle 2027 Avrupa Gençlik Başkenti unvanına başvuracak. İlk başvurular 13 Şubat 2024’te yapılacak.

Kaynak: ANKA / Yerel

canikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu