Haber

Emekliler Daha Az Zam Yapıyor, İcra Araçları ve Lüks Uçaklar İsyana Neden Oluyor

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Emekliler sıkıntıda, emekliler isyanda. Makam araçlarından, lüks uçaklardan vazgeçmeyenler çok görüyor emekli maaşı zammı. İttifak ortakları da ikili oynuyor. İkisi de diyor ki; Emekli maaşı artışı düşük ve artırma teklifimizi reddedin.”

CHP’li Veli Ağbaba emeklilerle görüşmeye geldi. Ağbaba, ziyaretiyle ilgili Twitter hesabından paylaştığı görüntüde emeklilerin dertlerine dikkat çekti. Ağbaba, notla paylaştığı videoda, “Emekliler çile çekiyor, emekliler isyanda. Makam araçlarından, lüks uçaklarından vazgeçmeyenler emekliliği çok görüyor.

“YETKİ ARAÇLARINDAN, UÇAKLARDAN”

“Emeklinin 7 bin 500 lirayla yaşaması, barınması, yemek yemesi mümkün değil. Çok büyük sıkıntılar var. Cumhur İttifakı ortaklarından Bahçeli, ‘Emekliler yetersiz’ diyor; Mustafa Destici, ‘Emekliler yetersiz’;Fatih Erbakan,’Bu maaşlarla geçinilmez’Onlar ikili oynuyorlar.Geçen hafta el kaldırsalar önerge verdik el kaldırmıyorlar.Cevdet Yılmaz diyor ki, ‘Emeklilik için yapabileceğimiz en küçük artış bütçeyi zorlayacaktır.’ Cumhurbaşkanlığının savunma harcamaları 500 milyona yakın, 3 uçakla seyahat ediyor, bütçeyi zorlamıyor, 125 bin resmi araç var, bütçeyi zorlamıyor, yoksul yoksul emeklinin 7 bin 500 lirasını zam yapmak zorluyor. bütçe.

“MERKEZ BANKASI ENFLASYONU AÇIKLADI, YIL SONU HEDEFİ YÜZDE 58. BU 10 BİN LİRA ÜCRET ALIRSANIZ 6 BİN LİRA ENFLASYONA GİDECEK DEMEKTİR”

Ülke bir atık cumhuriyeti haline geldi. İşte sordum: Emekli son gömleğini 7 yıl önce almış, çocuklarının formasını giymiş, koşuşturmasını. Emekli artık ölen komşusundan kalan kıyafetleri giyiyor. Hele bu KDV ve mazot artışından sonra çay, ekmek, su artacak çünkü her şey ulaşıma bağlı. Bundan sonra hayat daha da zorlaşacak. Seçim öncesi ‘Emeklinin maaşını artıracağım, refah olacak, enflasyon düşecek’ dedi. Şimdi Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyona rağmen yılsonu hedefi yüzde 58. Bu da demek oluyor ki 10 bin lira maaş alırsanız 6 bin lira enflasyona gidecek.”

EMEKLİ VATANDAŞLAR: “MEMURU VE EMEKLİLERİN MAAŞININ KİRAYA YETMİŞ OLDUĞUNU İLK KEZ GÖRDÜM”

Ağbaba’nın ziyaretinde konuşan bir emekli, “Bir memurun, bir emeklinin maaşının kiraya yetmediğini ilk kez görüyorum.”

7 bin 500 lira emekli maaşı aldığını söyleyen vatandaşa Ağbaba’nın “7 bin 500 lirayla ne yapacaksın?” dershaneye göndermez. Kaç bin lira istiyorlar, nereye göndereyim. 5 bin liraya ev yok.” Hadi buldun diyelim 2 bin 500 lira nereye vereyim 60 yaşındayım. 3 bin 800 lira aldığımızda markete gittiğimizde sepetlerimizi dolduruyorduk. Biz bayana asla ‘Bunu alma’ demedik. Korku yoktu. Şimdi 7 bin 500 lira alıyoruz, onu markete götürmeye korkuyorum, “Yalnız gidiyorum. Bunu hepimiz emekliler hak ediyoruz. Kılıçdaroğlu, ‘Kurban bayramı için 15 bin lira vereceğim’ dedi. ‘ “Biz istemedik, onlar istemedi. Şimdi Kılıçdaroğlu kazansaydı maaşlarımız en az taban fiyat kadar olacaktı.”

7 bin 500 lira emekli maaşı aldığını söyleyen bir başka vatandaş, “4 bin lira alırken 200 lira mazotla motor deposunu dolduruyordum, şimdi 3 bin lira oldu” dedi.

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu