Haber

Düğünde Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 2 Yaralı

ZONGULDAK’ta düğün sonrası ‘havaya ateş etme’ tartışmasının ardından çıkan silahlı çatışmayla ilgili olarak tutuklanan Mertcan Kaçmaz (20) ve babası Volkan Kaçmaz (46) hakkında savcılık tarafından hazırlandı. Akın Kaçmak’ın (25) hayatını kaybettiği kazada 2 kişi de yaralandı. İddianame tamamlandı. İddianamede, Mertcan Kaçmaz için ‘kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşıma’ suçundan ömür boyu hapis ve 18 yıl hapis, baba Volkan Kaçmaz için ise ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 18 yıl hapis cezası istendi.

Olay, 11 Haziran 2023 tarihinde Karaelmas Mahallesi Alsancak Caddesi üzerinde meydana geldi. Düğünün ardından düzenlenen partide ‘havaya ateş açılması’ nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Akın Kaçmak, Mertcan Kaçmaz’ı sol bacağından vurarak yaraladı. Bunun üzerine Mertcan Kaçmaz da Kaçmak’a silahla ateş etti. 3 kurşunun isabet ettiği Kaçmak kanlar içinde yerde kalırken, Mertcan Kaçmaz’ın babası Volkan Kaçmaz da yerde yatan ancak vurmayan Akın Kaçmak’a ateş etti. Kardeşi Akın’ın yardımına koşan Ogün Kaçmak da Mertcan Kaçmaz tarafından yanağından vuruldu. Akın Kaçmak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Adliyeye çıkarılan Mertcan Kaçmaz tutuklanırken, Volkan Kaçmaz serbest bırakıldı. Tedavisi tamamlanan Ogün Kaçmak taburcu edildi.

SİLAHLI ÇATIŞMA ÖNCESİNDE BİLDİRİM YAPILDI

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmasını tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, olay günü Sadık K.’nin düğünde havaya ateş açtığı, Akın Kaçmak’ın ise polis ekiplerini tartışma olabileceği konusunda uyardığı belirtildi. Polis ekipleri bölgeye ulaştığında taraflar arasında herhangi bir sorun olmadığı söylenerek polis bölgeden ayrıldı. Polisin ayrılmasının ardından silahlı çatışma yaşandı.

18 kurşun atıldı

İddianamede Mertcan Kaçmaz’ın silahından 9, babası Volkan Kaçmaz’ın silahından 6, Akın Kaçmak’ın silahından da 3 kurşun sıkıldığı belirlendi. Volkan Kaçmaz’ın sıktığı 5 kurşunun düğün sırasında ateşlendiği ancak yaralı olarak yerde yatan Akın Kaçmak’ı da hedef aldıkları belirtildi. İddianamede, Mertcan Kaçmaz hakkında, Akın Kaçmak’ı ‘kasten öldürmek’, arkadaşı Ogün Kaçmak’ı ‘kasten öldürmeye teşebbüs etmek’ ve silahını kullandığı için ‘ruhsatsız silah taşımak’ suçlarından müebbet hapis ve 18 yıla kadar hapis cezası istendi. ruhsatsızdı. Akın Kaçmak’ın vurularak yere düşmesi üzerine ateş eden ancak vurmayan baba Volkan Kaçmaz için ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istendi. .

İddianame Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve baba-oğul hakkında dava açıldı. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

bandirmaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu