Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO’ya İsveç’ten kızmasına yanıt: Uzlaşmasında din sorunu yok

Türkiye ile İsveç’in NATO üyelik müzakereleri sürerken aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Kuran’a dayalı provokasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’e üyelik kapılarını sonuna kadar kapatmasıyla sonuçlandı. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Erdoğan’ın sözlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

“SÖZLEŞMEDE DİN DAHİL DEĞİLDİR”

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında geçen yıl haziran ayında imzalanan anlaşmaya atıfta bulunarak, ülkesinin NATO üyeliği için bu anlaşmanın şartlarını yerine getirdiğini ancak anlaşmada din konusunun yer almadığını söyledi.

KURAN’IN YAKILMASI HUKUKİ DEMİŞTİ

İsveçli haberler TT ajansına konuşan Billström, NATO üyeliğine ilişkin anlaşmada ifade özgürlüğüne ilişkin herhangi bir madde bulunmadığını belirterek, “Türkiye ile imzalanan anlaşmada din konusu yer almıyor” dedi. Dışişleri Bakanı Billström de Türkiye’nin olaylarla ilgili öfkesini anladığını belirterek, Kuran yakma eylemini “yasal olmasına rağmen saygısızlık” olarak nitelendirdi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström

“Görüşmeler devam edecek”

Billström, artık tüm tarafların sakinleşmesi gerektiğini ve Türkiye ile görüşmelerin devam edeceğini kaydetti.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında son olarak İsveç’e hitaben yaptığı konuşmada, “İsveç, sen merak etme, yeter ki benim kutsal kitabım Kuran’ın yakılıp yırtılmasına izin ver. Muhafızlarınızla işimiz bitsin, biz sizin NATO’nuzuz. Girmeniz için evet demeyeceğiz. Finlandiya’ya bakışımız olumlu.”

PALUDAN’IN KURAN’I YAKMASI

Danimarka’nın aşırı sağcı Katı Taraf Partisi lideri Rasmus Paludan, İsveç’in başkenti Stockholm’de 21 Ocak’ta İsveç’teki Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yaktı ve düzenlenen eylemde Paludan’a kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi. kalabalık polis savunmasında dışarı çıktı.

İsveç hükümetinin Paludan’da Kuran-ı Kerim yakma izni vermesi başta Türkiye olmak üzere birçok İslam ülkesi tarafından tepkiyle karşılandı.

Paludan, 27 Ocak’ta Danimarka’da cami ve Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu