Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı’nın tutumunu eleştirdi

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 38. Toplantısı Açılış Programı’nda davetlilere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, direkt insanı, insanlığın huzur ve iyiliğini ilgilendiren her problemin birebir vakitte kendilerinin de problemi olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, “Afrika’dan Asya’ya bütün bu coğrafyalarda dünyanın neresinde bir zulüm varsa, çatışma varsa, açlıktan ve susuzluktan ölen masum varsa, vebali hepimizin üzerinedir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Ülkeleri Tercihli Ticaret Sistemi’ne ait, “Önümüzdeki süreçte diğer İSEDAK üyelerinin de katılmasıyla ülkelerimiz arasındaki ticareti yüzde 25 seviyesine yükseltebiliriz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fikir ayrılığına düştükleri, farklı kanaatlere sahip oldukları konuların ortaya çıkabildiğini, bunları hayatın doğal akışında karşılaştıkları sıradan problemler olarak gördükleri ve tahlile kavuşturdukları surece hiçbir sorun olmadığını söyledi.

Bu ortada hayat pahalılığının herkesi etkilediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Tedarik zincirlerindeki kırılmalara hala kalıcı çözüm bulunamadı. Hayat pahalılığından hepimiz etkileniyoruz. Dünyada faizleri yükselterek enflasyonu kontrol altına alma çabaları şimdiye kadar sonuç vermedi” dedi. “Kıbrıs Türklerinin maruz kaldığı ayrımcılıklara karşı” İslam ülkelerinden destek çağrısında bulunan Erdoğan, “Yunanistan’daki kardeşlerimizin vakıfları ve malları gasp ediliyor. Ana lisanlarını öğrenmelerine müsaade verilmiyor. Buna sessiz kalamayız” diye konuştu.

Konuşmasında Batı’nın Müslümanlara karşı tutumunu eleştiren Erdoğan, “Batılı siyasetçilerin oy devşirmek, başarısızlıklarını örtmek için sıkça İslam zıtlığına başvuruyor. Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar, sorun Müslüman bayanlar olunca en faşist uygulamaları devreye almaktan çekinmiyor” sözünü kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış programı öncesi davetli ülke ve kuruluşların bakan ve temsilcileriyle aile fotoğrafı çektirdi. Erdoğan’ın salondan ayrılmasının akabinde oturuma Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlık etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu