Haber

CHP’li Altay: Devletin ilk 3 gündeki acizliği kabul edilemez

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntılarla ilgili “Devletin ilk 3 gündeki acizliği kabul edilemez. Her belanın bir bedeli vardır. Ancak bedelini ödeyeni görmedik, hükümetten de. ne de yüksek bürokrasiden.”

CHP’li Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak, “Çile ve sıkıntıyı hep kadınlar çeker. Fedakarlığı kadın yapar. Yaşadığımız depremde en büyük sıkıntıyı ve fedakarlığı kadınlarımız çeker, çekmeye de devam ederler. 9 gün deprem bölgesinde kalmış ve tekrar gidecek biri olarak anlatayım, “Orada o çadırlara şimdi yağmur yağıyordu ve çamurda yediği yemeğin kabını temizlemenin ne kadar zor olduğunu görüyorum. Türkiye’de kadın olmak zordu, depremle birlikte daha da zorlaştı” dedi.

Doğal afetin doğal olmayan bir afete dönüştüğünü belirten Altay, “Sonuçların yıkıcılığı ve büyüklüğü, depremin büyüklüğünden çok, deprem öncesi ihmal ve deprem sonrasındaki beceriksizliğin sonucudur. 20 yıldır iktidarda olan Erdoğan, depremle ilgili hiçbir tedbir almadığını belirterek, “Üç gün var ki herkesin kabul edip affedemeyeceği bir dönem var. Devletin ilk 3 gün beceriksizliği kabul edilemez. Her belanın bir bedeli vardır. Ama ne hükümetten ne de yüksek bürokrasiden bedel ödeyen kimseyi görmedik” dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 6’lı masaya yönelik sözleri hakkında, “Yıllardır Tayyip Erdoğan’ın rakibiyim, onunla çok konuştum ama Tayyip Bey’le Meclis’te karşılaşsam yüzüne bakarım, bakamayacağı bir şey söylemedim ama Devlet Bey Tayyip Bey’den o kadar çok bahsetti ki acaba Tayyip Bey’in yüzüne nasıl bakıyor merak ediyorum. Şimdi yüzleşin Türkiye’de bunu konuşacak son kişi Sayın Bahçeli’dir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu