Haber

Büyükkılıç’tan kahraman iftaiye hoş geldin

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Türkiye’nin deprem bölgesindeki çalışmaları dayanışma ve seferberlik içinde tüm hızıyla devam ederken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı kahraman itfaiyeciler ilk günden bu yana bölgedeki tüm birimlerle iş birliği içinde hayat kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Hatay İskenderun Limanı’ndaki yangını söndürme çalışmalarının yanı sıra deprem bölgelerindeki yapı enkazında arama kurtarma çalışmalarında da değerli rol oynayan Kayseri Büyükşehir itfaiye ekipleri kente döndü.

KAYSERİ YANGININDA 37 VATANDAŞ HAKKI KURTARILDI

13 araç, 71 işçi ile arama kurtarma çalışmalarında 37 vatandaşı sağ kurtaran ve görevlerini başarıyla tamamlayarak şehre dönen kahraman itfaiyeciler için Büyükşehir Belediyesi önünde karşılama töreni düzenlendi.

Karşılama törenine Önder Büyükkılıç’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan ve itfaiye erleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi önüne gelen itfaiye ekiplerini siren sesleri ile karşılayan Büyükkılıç, itfaiye ekipleriyle tek tek tokalaşarak ‘hoş geldiniz’ dedi.

“AS KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE VE KURTARMA EKİBİ GÖNÜLLÜLERDE VAR”

Burada açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Kurtarma Timi olarak depremin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgesinde kurtarma çalışmaları yürüttüklerine değinerek, “Sizler yaptınız. verilen görevleri kusursuz” diyerek şunları söyledi:

“Bizim talimatımızla yola çıkan, arama kurtarma ekip ve ekipmanlarıyla Kahramanmaraş’ımıza ulaşmaya çalışan ve önce Kahramanmaraş’ımıza ulaşan bir grup olarak daha varamadan gönlümüzde yer edindik. görev yerinizde, olayların yaşandığı sarsıntı alanında göstermiş olduğunuz özverili çalışmalardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Teşekkür ederim, alnından öpüyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve kurtarma ekibi olarak gerçekten gönlümüzde yer ettiniz. Verilen görevleri kusursuz bir şekilde yaptınız. Tabi toplamda 37 kardeşimizi canlı kurtardınız. Oradaki tabloyu da biliyoruz. Kış şartlarında, olumsuz şartlarda fedakarlığın zirvesinde hizmet ettiniz. Orada yeniden verilen görev doğrultusunda İskenderun’a giderek çıkan yangını söndürmek için özverili çaba sarf ettiniz.”

BÜYÜKKILIÇ, “TÜM FIRSATLAR AÇIKLANDI”

Kayseri halkının adına şükran duyduğunu ve teşekkür ettiğini, sahada çalışmalarını her zaman sürdürdüklerini belirten Önder Büyükkılıç, “Bakanlarımızdan ve oradaki yetkililerimizden övgüler aldınız. Kayseri halkının adına, Kayserili hemşehrilerimizin adına minnet duyuyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Lideriniz olarak değil, birer ağabey ve meslektaşınız olarak her birinizin alnından öpüyorum. Tabii masa çok ağır. Neler olup bittiğini her zaman gözlemliyoruz. Hep sahada çalışmaya çalıştık. biz seninleydik Diğer çalışma ekiplerimizle birlikteydik. Valimizin de orada göreve başlamasıyla birlikte genel sekreter yardımcımız ve ekiplerini de orada görevlendirerek bu işlerle hızlıca el ele olduk ve sürekli iletişim halinde olduk. İçine fedakarca Kayseri döküldü. İmkanlar seferber edildi” dedi.

Büyükkılıç, beyin sarsıntısının yaralarının sarılması için ne gerekiyorsa yapma iradesini göstereceklerini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu milletin, beyin sarsıntısının sarılması için ne gerekiyorsa yapacak iradeyi göstereceğini bir kez daha paylaşıyorum. Kahramanmaraş’ımızın ve diğer illerimizin yaraları.”

Kayseri’de 40 bin civarında depremzedenin ağırlandığını kaydeden Önder Büyükkılıç, “Şu anda Kayseri’mize gelen 40 bin civarında misafirimiz var. 11 ilden canımız var. Onları gönüllerimizi açarak kurum ve kuruluşlarımız ile en güzel şekilde şehrimizde ağırlıyoruz. İlkokul, ortaokul ve lisede bulunan 4.000’in üzerinde yavrumuzu okullara yerleştirmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için Kayserimizin fedakar insanlarının emeğine ortak olduk. Sadece deprem bölgesinde değil, hayırseverliği ve yardımseverliği ile bu milletin şanına yakışır yerlere koşmak, yaralarını sarmak ve her yerde yanlarında olmak olmazsa olmazımız olmaya devam edecektir. ”

Büyükkılıç, Kayseri’de hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak, “İlimizde 12 bin 500 civarında vatandaşımızın incelemek istediği bir konu var. Bu konuda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile iş birliği içinde binalarda hasar tespiti çalışmaları yapılmaktadır. Kayseri’de bu süreci mağduriyet yaşamadan atlatacağımıza inanıyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediyenin iş birliği ile yıkılması gereken binalarla ilgili çalışmalar devam ediyor.”

Birlik ve beraberlik bildirisi veren Önder Büyükkılıç, Kayseri basınına basiretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“YABANCILAR ÜZERİNDEKİ KAHRAMANLARIMIZI AYRI AYRI ÖPÜYORUM”

Meclis üyeleriyle yarın Sarız’a, ardından da Kahramanmaraş’a gideceklerini hatırlatan Büyükkılıç, “Biz biriz, beraberiz, bu süreci birlikte atlatacağımızı paylaşıyorum, inşallah. Kahramanlarımızın alınlarından ayrı ayrı öpüyorum. İlk andan itibaren hayatlarını ortaya koyarak gerekli fedakarlığı yapan kardeşlerimize şükran ve şükranlarımızı sunarız.”

Başkan Büyükkılıç, bir gazetecinin çok duygusal göründüğünü söylemesine, “Duygusal olmak için taş olmak lazım, insan olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız” yanıtını verdi.

Büyükkılıç, Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 25 polis memurunun da görev için Hatay’a gittiğini belirterek, tüm ekibe teşekkür etti.

Karşılama töreninde tören hazırlayan ve çember çizen itfaiye ekipleri, aralarında Başkomutan Büyükkılıç eşliğinde hep Kayseri İtfaiye Marşı’nı söyledi.

haber-yenicaga.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu