Haber

Bursa’da 18 yıl önce işlenen ‘Taçsız Kral’ cinayeti çözüldü

Bursa’da 18 yıl önce işlenen “Taçsız Kral” cinayeti, Bursa polisinin dosyayı yeniden açmasıyla çözüldü. Cinayetin detayları tüyler ürpertirken, şüphelilerden ikisinin hayatını kaybettiği, birinin başka bir suçtan cezaevinde olduğu belirlendi. Son şüpheli ise polisin raflardaki belgeyi tekrar açmasının ardından gözaltına alındı. Başka bir suçtan cezaevinde tutulan şüpheli ZA, bu olaydan da tutuklandı.

Bacağında “taçsız kral” yazan dövme

Olay, 25 Ekim 2006’da merkez Yıldırım ilçesine bağlı Yiğitler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tatilin 3’üncü gününde Tabiat Parkı’nda kimliği belirlenemeyen, bacağında dövme bulunan yarı çıplak bir genç bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Kişinin kimliğine dair herhangi bir ipucu bulunamadığı için bacağındaki “Taçsız Kral” dövmesinden yola çıkılarak kimliği belirlenmeye çalışıldı. Ancak bu da mümkün olmayınca olaydan bir gün sonra merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Başaran Mahallesi’ndeki bir evde yangın çıktı ve ekipler, olayın bağlantılı olabileceğini düşünerek soruşturmayı derinleştirdi. Öldürülen kişinin 25 yaşındaki Tuncay Türk olduğu belirlendi ancak o dönemde yakın ilişki içinde olduğu kadın gözaltına alınırken, olayın zanlıları tespit edilemedi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla özel ekip oluşturarak, 18 yıldır faili meçhul kalan “Taçsız Kral” cinayetini 6 ay süren soruşturmanın ardından çözdü. Yapılan incelemede, Tuncay Türk’ün o dönemde ilişki yaşadığı kadının, yakınları tarafından evinden zorla kaçırılarak Yiğitler Mahallesi Tabiat Parkı’ndaki ormanlık alana götürülerek bıçakla öldürüldüğü belirlendi. ve bir silah.

Olaydan bir gün sonra “evde kadının hatırası kalmasın” diye evi ateşe verdiler.

Dosyada detaya inen ekipler, olaydan bir gün sonra Tuncay Türk’ün evinin kundaklanması ve cinayetin planlanması olayına karışan 40 yaşındaki YK’nin kimliğini belirledi. Olayın namussuzca işlenmiş olabileceğini düşünen ekipler, kadının yakınlarıyla olan irtibatlarını da araştırdı. Bu arada cinayeti geçen yıl ölen İ.K. işledi. Olayın RAZA ve YK tarafından işlendiği, olaylara RAZA ve YK’nin de dahil olduğu belirlendi. ZA’nın başka bir suçtan cezaevinde olduğu ve RA’nın hayatını kaybettiği belirlendi.

Sorgulama sırasında verdiği ifadede olayların ayrıntılarını anlatan YK, cinayeti kendisinin işlemediğini, İ.K. Kundaklama olayının “kadının evde anıları kalmasın” diye yapıldığını söyledi.

Yaptığı ifadeyle olaya ışık tutan 40 yaşındaki genç, YK Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olaya karışan ve halen cezaevinde bulunan ZA, bu olay nedeniyle cezaevinden getirilerek tutuklandı. -BURSA

ceylanpinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu