Ekonomi

Borsa günü rekorla kapattı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yüzde 0,08 artışla günü tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı olan 6.687,78 puandan kapatarak en yüksek seviye rekorunu 6.724,42 puana getirdi.

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 5,68 puan artarken, toplam işlem hacmi 123,5 milyar TL olarak gerçekleşti.

En çok gerileyen bankacılık şubesi

Bankacılık endeksi yüzde 2,47, holding endeksi ise yüzde 0,69 değer kaybetti. Şube endekslerinin ortasında en çok yüzde 4,20 ile spor kazanırken, en çok gerileyen bankacılık oldu.

ABD’de devam eden bilanço döneminde şirketlerin finansal sonuçlarından gelen karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası’nın para politikasına ilişkin belirsizliklerle küresel piyasalar yön arayışlarını sürdürüyor.

Analistler, dün ilk kez işsiz başvuru sayısındaki düşüşün ardından soru işaretlerinin daha da arttığını, ABD’de haftalık işsizlik başvurularındaki beklenmedik düşüşün daha güçlü bir istihdam raporuna işaret ettiğini söyledi.

Türkiye’de Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre döviz korumalı hesaplara yüzde 15 oranında zorunlu karşılık tesis etme zorunluluğu getirildi.

Destek konumunda 6.500 ve 6.400 nokta

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından önümüzdeki hafta yurt içinde açıklanacak yılın 3. Enflasyon Raporu, TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özeti, reel sektör güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, ekonomik inanç endeksi, dış ticaret istikrarı, yurt dışında ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararları, ABD’de büyüme, imalat sanayi ve hizmetler bölümündeki yoğun teknik veri analizi, ABD ve Avrupa’da açıklanacak PMI takip edilecek. Almanya’da sanayi ve hizmetler sektörü, PMI. 6.700 ve 6.600 seviyelerinin direnç konumunda, 6.500 ve 6.400 noktalarının ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Fed ve ECB’nin politika faizini 25 baz puan artıracağı kesin olarak değerlendiriliyor. TCMB, yılın 2. Enflasyon Raporu toplantısında enflasyon iddiasını 2023 yıl sonu için yüzde 22,3 ve gelecek yıl sonu için yüzde 8,8 olarak tuttu.

haber-ayancik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu