Haber

Başdenetçi Şeref Malkoç: Türkiye’nin 2. yüzyılı hukuk ve adaletle doğacak

Başdenetçi Onur Malkoç, “Türkiye’nin bu ikinci yüzyılı, yeni yüzyılı hukuktan, adaletten, haktan çok kullanım hakkını gözeterek yükselecektir. Bizim gibi kurumlar da buna katkı sağlamaya çalışıyor.” söz konusu.

Malkoç, Karabük Valisi Fuat Gürel’i makamında ziyaret etti.

Daha sonra 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ombudsman Karabükliler’le Buluşuyor” programına katılan Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun idare ile vatandaş arasındaki sorunları çözmek, yargısız sonuca ulaşmak ve sorunları çözmek için kurulduğunu söyledi. vatandaşı rahat bırakın.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Türkiye’deki en dinamik kurumlardan biri olduğuna işaret eden Malkoç, “Devlet ile idare arasındaki sorunları mahkemeye gitmeden çözmek için birçok kurum kuruldu. CİMER bunlardan biri, en iyi işleyeni. Biliniyor.Her birinin ayrı işlevi var.Biz anayasa ve kanunlardan farklıyız.Aldığımız yetkilerle idarenin işlem ve işlemlerini, sizlerin başvuruları, şikayetleri üzerine tutum ve davranışlarını denetliyoruz, tavsiyelerde bulunuyoruz. ve bu faaliyetleri yıllık olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine raporluyoruz” dedi.

İdarenin hizmet kalitesini artırmaya çalıştıklarını belirten Malkoç, “Yönetimde iyi yönetim ilkeleri vardır. Ayrımcılık yapmama, tarafsızlık, vatandaşa adil çözümler sunma, vatandaşı bilgilendirme… İşte Kamu Denetçiliği Kurumu” , idarede bu iyi yönetim ilkelerinin uygulanıp uygulanmadığını denetleyen kurum, haklarının en iyi şekilde uygulanıp uygulanmadığı ve bu konuda bilgi eksikliği olup olmadığı konusunda farkındalığı artırmak amacıyla kurulmuştur.” sözlerini kullandı.

Malkoç, bir sorunu mahkemeye gitmeden çözebilmenin değerli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Tabi asıl olan hizmetlerin sorunsuz yürümesi ama insanın olduğu yerde hep bir eksiklik oluyor. İşte Kamu Denetçiliği Kurumu, vatandaşla devlet arasında arabulucu. Bunun kime ne faydası var? Faydaları çoktur.Hukuk fakültelerinde ilk dersi alan hocalar bütün talebelerine derler ki: “Taraflar arasındaki en kötü anlaşma, iyi bir mahkeme kararından iyidir. Sözleşmede rıza var. Sözleşmede anlaşma var. Anlaşmada karşılıklı pazarlık var.”

Türkiye’nin muhteşem bir geçmişe sahip olduğuna değinen Malkoç, “Cumhuriyetimizin 100. yılını doldurduk. 2. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak diyoruz. İşte bu 2. yüzyıl, Türkiye’nin yeni yüzyılı Türkiye’nin de üstüne çıkacak.” hukuka, adalete, hakkaniyetten çok kullanım hakkına saygı göstererek bizim gibi kurumlar buna katkı sağlamaya çalışıyor.” söz konusu.

Vali Fuat Gürel, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

bahceajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu